maanantai 17. elokuuta 2015

Syysvehnä kypsymässä, ruis... kohtaa alkaa sadonkorjuu

Kuva läheiseltä vehnäpellolta jonka koiralenkillä ohitin. Pian kypsää viljaa!

PALJON uusia ajatuksia koulujen alkamisen myötä, omien opintojen myötä, hevosten takia ja innostuneisuutta tanskalaisesta ohjelmasta "Drengeakademin" !

Ensin se mun englannin kielioppitentti, tai oikeammin kyseessä on "satsanalys" joka ehkä ruotsiksi kuitenkin on minulle tutumpaa vaikkei mieluista.Viikonloppu meni melkein lukiessa - muutamat ratsastuskisat kävin katsomassa ja lapsenvahtina olin lauantai-illan, ja oppilaitakin katsastin, mutta noh, kyllä yritin opiskellakin. Asiat hieman selveni ja istuin kyllä liki sallitun kaksi tuntia tänään kirjoittamassa ja mielestäni jotain osasinkin - hyvällä tuurilla läpi siis. Mutta se MOTIVAATIO, tai pikemminkin sen puute! Alan ymmärtää oppilaita enemmän ja enemmän....

Tavallaan aiheeseenkin liittyvä on tanskalainen uusi sarja joka jatkuu HUOMENNA TV5 klo 20, nimeltään "Drengeakademin" jossa parikymmentä 7-9 luokkalaista tanskalaista poikaa viettää kesällä kaksi viikkoa sisäoppilaitoksessa tavoitteena korottaa arvosanoja ja paikata opinnoissaan ilmenneitä puutteita.Kuri on kova ja jo alkumetreillä eräs pojista heittää pyyhkeen kehään ja lähtee kotiin, sekä toinen joudutaan muutaman päivän sisään lähettämään kotiin rikottuaan jatkuvasti tiukkoja järjestyssääntöjä. Muutama tärkeä periaate nousi heti esille, nimittäin:
-itsehillintä
-sitoutuminen
-kärsivällisyys
-tunneäly ja siihen liittyvät sosiaaliset taidot
-kiitollisuus
-optimismi
-uteliaisuus

Aamuherätys 6.30, iltaunille klo 22, tiukka lukujärjestys sisältäen myös paljon ohjattua liikuntaa ja terveellistä ruokaa, yksilöllisesti suunnitellut lukujärjestykset jokaiselle ja kovat tavoitteet - tätä haluan nähdä lisää, ja jos oikein innostun ja saan lisää selvitettyä paikasta ja systeemeistä sekä tuloksista- ei kun  opintoretkelle Tanskaan!http://svenska.yle.fi/artikel/2015/08/11/hjalper-ett-strikt-dagsprogram-pojkar-i-skolanViikonlopun ratsastuskisoista nautimme upeassa kelissä, ja kun omat kasvatit pärjäsivät, ja vielä oppilaatkin saivat ruusukkeita tai muuten menestyivät ja saavuttivat tavoitteensa, olin tosi mielissäni. Tosimukavaa joskus käydä kisoissa ilman että itse kilpailee tai tuomaroi -tämä on minulle aivan uutta ja yllättävän rentouttavaa! Hyvinkäällä pääsin tutustumaan uuteen "Riders Inn" - talliin, jossa on panostettu olosuhteisiin, kenttä erittäin hyväpohjainn ja tunnelma rento. Kun näitä uusia paikkoja katselee, olen entistä tyytyväisempi oman tallin lopettamispäätökseen - ei menneisyydessä voi jäädä haikailemaan ja kuvitella että asiakkaat tyytyisivät samaan mihin joskus kaksikymmentä vuotta stten olivat tyytyväisiä! Juna kulkee aina vaan eteenpäin!!

Riders Inn -kisat Hyvinkäällä
Grixien 5v poika GALAHADin ja omistajansa Jasmin Nylundin tyylinäyte joka oikeutta jaettuun kakkostilaan nuorten hevosten luokassa!
Ensi viikonloppuna jännätäänkin
sitten Ypäjällä 5-vuotisderbyssä!
Huomenna koulussa täysipäivä, sijaistan omien tuntien lisäksi pari tuntia äikkää, ja kun pääsen kotiin. ehdin juuri hakea koiran ja suunnata tallille jatkamaan opetusta- tällä kertaa ratsastusta!
Ja jos oikein aikataulut pitää, istun tv:n edessä vielä ennen yhdeksää ja näen ainakin osan "Drengeakademistä".
Ihanaa kun on toimintaa!!!  tiistaina 18.8.15-äsken tulin vasta kotiin, uusi kierros piti tehdä Sääksjärvelle kun sain lisää sulfaa Gawainin imusolmuksetulehdukseen - mätäkuu nes...Drengeakademin näkynee Areenassa huomennakin, onneksi helppo päivä koulussa ja vasta klo 12 alkaen, jos ehtisivaikka niitä tasotestejä katsastaa ja tunteja valmistella? Viikonloppuna tuomarointia Mäntyharjulla, mutta ehkä lauantaina ehtisin Ypäjällekin kisoihin? - Äänikirja on muuten mainio vaihtoehto automatkoille, nyt Tuntematon sotilas lähenee loppuaan ja Koskela just kuoli , melkein itken kun ajan Nurmijärvelle tai takaisin.Kotimaisen kirjallisuuden luennot jatkuvat vasta lokakuussa, mutta tentin jälkeen itäisi ennen joulua olla siitä appro! Tutustuminen etenkin 1800-luvun lopun ja 1900-luvn alun kirjalliuuteen on ollut mielenkiintoista, ja nyt tämä tuntematon , onhan se nuorena tullut luettua, ja TV:stä aina katsottu, mutta jotain siinä on niin ...suomalaista?Mansikoiden, vadelmien, mustikoiden ja pian myös puolukan sadonkorjuu. Ihana Suomen kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti