maanantai 3. elokuuta 2015

Sisujengi pärjää sisulla - vau! -käynti ETEVAlla

http://yle.fi/urheilu/nakokulma_sisujengin_kanssa_kaikki_on_mahdollista/8199131


Ihanaa luettavaa kerrankin uutisissa se, miten kehitysvammaisten olympialaiset on hoidettu Los Angelesissa ja miten onnistuneet päättäjäiset kisoissa oli! Kuvissa näkyy se vilpitön ilo ja riemu, millä urheilijat suhtautuvat tapahtumaan ja menestykseen tai kuinka paljon tärkeämpää on osallistuminen kuin voitto!
Muistan elävästi 80-luvun lopulta omat "sisujengiläiseni" kun Mäntsälän Kaunismäen opetus. ja työkeskuksesta kävi ryhmä viikottain vapaa-ajan ohjaajansa Jorma Kinnusen kanssa ratsailla. Leirejäkin järjestettiin kesäisin pari kertaa ja tavoitteita asetettiin - mitaleita kouluratsastuksessa tuli Lehtimäen kisoista useamman ratsastajan voimin ja kaikki mitalit tottakai myös esiteltiin minulle! Harmi, että Kaunismäen henkilöstöjärjestelyt muuttivat Jorman työkuvaa siten, ettei ratsastavaa porukkaa enää saatu kasaan kun tallitoiminta siirtyi Sääksjärvelle vuonna 1993.
Kuvia pitäisi etsiä , ja huom! Jos joku vanhoista "tallilaisistani"lukee tämän, ja haluaa omia muisteluitaan lisätä - ilman muuta tuonne alas laittakaa infoa! ja jos jotain kuvia on , niin niitäkin! Minäpä taidan vanhoja kuvia kaivella, ja sitten vielä ennen koulujen alkua saatan ehtiä haastattelemaan työkeskuksen porukkaa - jospa siellä vielä joku "vanhoista" olisi maisemissa!!?? Ainakin Leenaa ja Kyöstiä olen välillä kylillä nähnyt ja iloisesti moikataan kun tavataan!
Muitakin tapahtumia viime viikonloppuna oli valtavat määrät aina kuninkuusraveista esteratsastuksen SM;iä myöten ja Jyväskylässä vieläpä äärioikeistolaisten mielenosoitus joka yltyi väkivaltaiseksi, kuinka ollakaan. Nyt on sitten pääministeri Sipilä saanut vastailla sinne sun tänne hallituksen kannanottoa, toivottavasti tällaiset ääriliikkeet saadaan aisoihin- pelottavaa suorastaan!


Tänään, 5.elokuuta sain aikaiseksi käväistä ETEVAn työtiloissa Makasiinitiellä. (entinen Kaunismäen opetus- ja työkeksus)

Ja entisistä oppilaistani tapasin Keijon, joka muisti minut heti kun mainitsin "Marcon" - valkoisen hevosen jolla Keijo aina ratsasti. uskomatonta oli se, miten arka ja pelokas hevonen suhtautui Keijoon luottamuksellisesti vaikka mies pitkiä jalkojaan heiluttelikin miten sattuu ja tasapaino ei muutenkaan ollut niitä parhaita. Hevonen vaistoaa!

Vanhoista tutuista kuulemma Kyösti on muuttanut Orimattilaan ja Leena oli vapaapäivällään- häntä minun täytyy vielä käydä lähipäivinä moikkaamassa!
Juttelin hetkisen muutaman ohjaajan, Tiina Pilton  ja Satu Karhusen kanssa, jotka ohjasivat ja valvoivat metallisalissa työntekoa. Suurin osa työntekijöistä on saanut koulutuksensa Ruskeasuon kehitysvammaisten koulussa Helsingissä, mutta osalla on toisen asteen koulutus muuallakin suoritettuna. Kaikkiaan työkeskuksessa käy päivittäin noin sata henkilöä, joista ehkä puolet ovat töissä ja toiselle puolelle on järjestettyä toimintaa- oman pyynnön mukaan voi tekemistä myös vaihtaa. Osa asiakkaista asuu kotonaan, osa asuntoloissa, joita Mäntsälässä on useita, niin rivi- kuin kerrostaloasuntoja. Täytyy minun vielä haastatella erästä tuntemaani asuntolanohjaajaa jotta saan kokonaiskuvan toiminnasta!


 Ruuvien, muttereiden lajittelua, laskemista, punnitusta ja pakkaamista - kaikkea alaan liittyvää laidasta laitaan tehdään Mäntsälässä.
ja hyvä tulee!
Olin jo aikaa sitten selatessani mäntsäläläisiä paikallislehtiä, noteerannut uuden "Vohvelibaarin" olemassaolon, mutta nyt vasta sen sijainti selvisi minulle - ETEVAn tiloissa ! Sydämmellinen vastaanotto, edullinen hintataso ja suussasulavat vohvelit - hieno liikeidea kertakaikkiaan! Paikallaolevat työvuorolaiset ja  uudehkö esimies (-nainen) eivät tienneet tarkemmin kuka tai ketkä olivat idean takana, mutta asiakkaita on ollut runsaasti ja palaute on kaikkiaan ollut erittäin positiivista!


vohveli valmistuu ....                                                                                                                                                                        ja herkutteluhetkellä hintaa
vain 2,50€ ! 
suosittelen lämpimästi! ;)

-Selvittelen lisää näitä opiskeluun ja toimintaan liittyviä asioita ja yritän tavata Leenankin, joten palaillaan aiheeseen! Tosin huomenna alkaa syyslukukausi meidän opettajien kohdalla tapaamisella Keravalla KEUDAn tiloissa. Tervetuloa syys!!!


1 kommentti:

  1. Itse toimin "sisujengiläisten" taluttajana aikoinaan. Jengiläiset tuntuivat tykkäävän toiminnasta kovasti. Keijokin aina lauleskeli jotain ratsastaessaan. Itse talutin usemmiten Leenaa Majurilla. Kommunikointi lähes mykän Leenan kanssa sujui yllättävän hyvin. Leena tykkäsi ratsastuksesta, mutta Majuri ei pitänyt Leenasta. Onneksi Leena meni vain käyntiä.

    VastaaPoista