perjantai 31. maaliskuuta 2017

tilannekatsaus ja pikapäivitys- ennakkoäänestys käynnissä- "are you ready?""Olen syytön!" ilmoittaa Nöpö paperisilpun keskellä. Arvatkaa uskoinko? Uusimmat tutkimukset väittävät että kissat, vastoin yleistä käsitystä, myös kiintyvät ihmisiin. Että onko tämä paperisilppu nyt sitten jotain protestia mun poissaoloille? Siinä meni Danielin viime viikonloppuinen hieno piirustustyö ! Öisin tämä neito täyttää tyynyni ja aamulla herättää; koira on paljon rauhallisempi kaveri.
Mutta ihania nuo eläimet ovat!!!

Ja niistä aasinsilta sitten pakolaislapsiin, joihin kävin tutustumassa koulussa viime viikolla. Tänä aamuna nimittäin koiralenkillä tuli mieleen, että lähtisiköhän jokunen heistä kanssani ensi viikolla joku päivä koulun jälkeen tutustumaan Mäntsälän metsiin koiralenkin nimissä? Maisemat ja luonto kuitenkin aika lailla erilaista mitä Afghanistanissa tai Irakissa!

Lupasin tosiaan kommentoida pakolaismietteitäni - olematta mikään "suvakki" tai toinen äärimmäisyys "rasisti" voin myöntää olevani positiivisella kannalla pakolaisten suhteen Mäntsälässä, ne nuoret joita kohtasin ovat positiivisia ja myös oman Ehnroosin koulun oppilaat ovat päässeet mukaan heitä kotiuttamaan ja auttamaan suomenkielen  opinnoissa- upeaa! Se, mikä on tuttua ei enää aiheuta ikäviä reaktioita, joten mitä nopeammin nuoret saadaan mukaan systeemiimme, sen parempi! Opettajansa kertoi pikemminkin olevan hieman huolissaan niistä vanhemmista, jotka eivät kaikenmaailman byrokratian takia vielä ole päässeet mukaan edes kielikursseille - tässä olisi meillä jokaisella mäntsäläläisellä tekemistä kun tutustumme uusiin tulijoihin (suurin osa naisia; perheiden miehet ovat ehkä kuolleet sodassa tai kadonneet) ja opetamme tätä niin ihanan vaikeaa suomenkieltä heille! Kuka ottaa haasteen vastaan?
Mainitsin asiasta myös kunnan vaali-illassa torstaina johon myöhästyneenä (töiden takia) säntäsin. Enemmän olisin siellä ihmisiä olettanut olevan - nyt taisi olla lähinnä puolue-edustusta lehtereilläkin. Hmm.


Tämä tällä kertaa tässä- ensi viikon Mäntsälä-lehteen kuulema esittelyssä myös sitoutumattomat ehdokkaat, joten sinne saanen jonkun rivin tekstiä laittaa. Muutoin tämä alkaa olla tässä- nyt ratsastustunnin pitoon ja illalla viettämään kaverin kuuskymppisiä yllätysten kera! mukavaa, kevääseenpäin kallistuvaa viikonloppua kaikille- kurjetkin ovat saapuneet!
(Ne ovat noita pilkkuja tuolla taivaalla jota kuvasin niiden ohilentäessä pari päivää sitten...)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti