torstai 16. maaliskuuta 2017

Päivä kerrallaan kohti vaaleja -tietoa karttuu ja ajatuksia syntyy
*Ihanaa - kiirettä pitää ja aikatauluja rukataan. Eilen koululta Espoosta Sipoon kautta (valmennustunti kahdelle ratsastajille)  kotiin, koira pikapissille ja sitten suuntana Lahti ja Sanoma Pron kielten kirjojen esittely ("Hallonbåt" ja  "On the Go") illallisineen. Matkaseurana muuten vasemmistopuolueen ehdokas Päivi Koski; kieltenopettaja joten tässähän rikotaan rajoja joka suuntaan. Tosin politiikasta emme puhuneet. ;)  Ihanaa toimintaa - mieluummin välillä "tuli perseen alla"-kun tylsistyttävää tekemättömyyttä! Sitäpaitsi - Hallonbåt avautui minulle nyt paremmin kun tekijät sen ideaa esittelivät - syksyllä sitä hetken käyttäessäni sen tunti melko sekavalta. Moni kirjasarja vaan vaatii sen kirjoittajien järjenjuoksun ymmärtämisen!
* Sari Essayah´ta kuuntelin äsken TV:stä - hyvin perustelee mielipiteensä ja asiaakin puhui.
*Eilen Sanni Grahn -Laasonen sanoi mielestäni ensimmäistä kertaa jotain fiksua- hän ihmetteli minne ne aiemmat ammattikoulutukseen kohdistetut rahat ovat hävinneet kun nyt jo on leikattu opettajien tunneista valtavia määriä ja loppua ei näy?  Tosin, se mitä hän taas kerran puhui "koulutushankkeista" ja opettajien jatkokoulutuksesta (digi-sellaista ??) ei saa minulta kannatusta - ihan PERUSOPETUKSEN järjestäminen riittävällä henkilökunnalla ja tarpeeksi pienissä ryhmisssä (max 20) olisi mielestäni se ensisijainen asia joihin kuntien pitäisi nyt kiinnittää huomiota-myös Mäntsälässä! Lapset ja nuoret tarvitsevat ensisijaisesti sitä aikuista, luotettavaa  IHMISTÄ ja rajoja sinne koulumaailmaan, sitten vasta muita härpäkkeitä! AIKAA pitäisi myös olla tarpeeksi itse opettamiseen eikä kaikenmaailman strategiasuunnitteluun tai vastaavaan!
Sama asia koskee päivähoitoa- siitäkin nyt niin jupistaan hienoin sanakääntein kuinka tärkeää saada lapsille hyvin suunniteltua varhaiskasvatusta ja -opetusta ja tarpeeksi (yliopisto)koulutettuja lastentarhaopettajia heitä hoitamaan! Voi pyhät lehmät ja muut kaakit -ongelmana tänään lie pikemminkin se hoitajien PUUTE_ olivathe sitten pitkälle koulutettuja tai ei ;maalaisjärkeä saa käyttää! Ei sillä pitkällekoulutetulla lastentarhavarhaiskasvatusopettajalla ole yhtään sen enempää käsiä tai isompaa syliä kun tavallisella
lastenhoitajallakaan! tässä siteeraan kyllä Jari Sinkkosta: SYLI on se mitä lapsi eniten kaipaa - hoidossakin!

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005112772.html

Tässä lyhyesti näitä tämänpäiväisiä ajatuksia, viikonloppuna pikavisiitti Sverigeen missä yksi pojistani opiskelee tämän kevään, ja sitten voisin yrittää videota rustata ajatuksistani kun en sitä sinne vaaligalleriaan ehtinyt.
Tämä käy ihan mielenkiintoiseksi tämä vaalihomma! Mutta rahaa en tähän pistä- siinä saisi olla kaikilla puolueillakin jokin yläraja - ihan palaa ilmaan puolueiden/tukijoiden/ykityisten rahat mainostamiseen! Toki, talouttahan nekin rahat pyörittää...

Tässä todistekappale että olen jäähallillakin käynyt - tosin työn merkeissä kun tiistaina saatoin sinne Myllikseltä oppilaita katsomaan ja hurraamaan koulujen välisiä pelejä. Yllättävän hyvin nuo ala-astelaiset pelasivat ja homma toimi! ihanaa "me-henkeä" ja jännitystä kun myllsläisille tuli lopulta hopeaa! Urheilu on. Lajista riippumatta, :)

 Tervetuloa kevät! Kartanonmetsä 15.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti