perjantai 1. tammikuuta 2016

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA; UUSIA AJATUKSIA, TAPAHTUMIA JA IDEOITA!


Uuden vuoden aattona - Hki Savoy-teattei ja Cotonou-ensamble
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!
Paljon on kaikkea hauskaa ja opettavaista 
tapahtunut, pää taas täynnä ideoita ja
tässä muutamia valokuviakin.
Loma on tehnyt hyvää ja uudella innolla 
jatkuu työt maanantaina- ajatuksista lisää
jo huomenna - pysytään kuulolla! 

Ihana talvi taitaa vihdoin alkaa ???? Kymmenisen astetta pakkasta ja LUNTA -VAU!

Loma tehnyt tehtävänsä, työasiat ei enää tunnu niin ylivoimaisilta vaikka oma epäorganisoitunut minä saan jotenkin asiakirjakurssin kaikki tehtävät ja oppilaat niin sotkettua että niiden korjaamiseen tarvitaan varsinainen työpanos!
Opinnoissa mättää yhä se yleiskuvan puute - pitää "tutkia ja katsella vähän sieltä sun täältä" eikä kokonaiskuva meinaa löytyä. Nyt kyselen yhä sen KEHITTÄMISSUUNNITELMAN perään ja miten se liittyy omaan työyhteisöön?? Jotain ideoita ja ajatuksia olen saanut, ja vaikka ne KEUDAn moodle-sivustot menivätkin ammattikorkeaan pyrkivien oppilaiden kehittämiseen (enpä ole edes kurkannut mitä siellä onkaan ??!!) niin oma ajatus ruotsinkielen opiskelun helpottamisesta on kytenyt jo niin pitkälle että viime keväänä tehdyn, nyt jo käytön perusteella korjatun kielioppikertausvihkosen liitteeksi ja työkirjaksi teen Power-point -sarjaa johon keksin liittää yllätyksellisesti sopiviin väleihin kuvia ja tietoiskuja ruotsinkielisista paikkakunnista, -tapahtumista . -ihmisistä. Luulen että tästä saan aikaiseksi perusmateriaalia kaikille ainakin 2-4lle tunnille, joista osan voi käydä oppimisvaikeuksista kärsivien kanssa tarkemmin läpi. Tämä idea kasvaa ja rönsyilee päivittäin - priziä en aio tässä kokeilla, mutta powerpointin eri sovellusten testaaminenkin vie aikaa!
Kevään työtilanne vielä hiukan auki, mutta opinnot on ainakin saatava kunnialla hoidettua ja seuraavan kerran lähipäiväjakso on 21-22 tammikuuta, ja viikkoa myöhemmin tapaan kieltenopettajia Tampereella täydennyskoulutuksen nimissä- mukavaa! Ilmoittauduin myös SUKOL.in talvipäiville Mikkelissä 5.2.2016 sekä Ypäjälle 24-25.2.Herve Godignonin kurssille, joten taitaa olla taas melko aktiivinen vuosi tulossa!


-Melkein unohdin - tuli käytyä Hyvinkään rautatiemuseossa- sillä verukkeella että meneillään oli inter-railista kertova näyttely. Se näyttely oli pienoinen pettymys, mutta itse rautatiemuseo oli ihan tututumisen arvoine paikka - lisää siis retkikohteita!!!
ja hinta opiskelijoille - ja siis myös minulle - 5€ .
Tässä blogissa pitäisi siis reflektoida mitä on oppinut -
no viime päivinä ainakin on eri sovellutusten käyttö tietokoneella tullut tutummaksi, mutten vieläään osaa linkittää mitään tänne blogiin, tai copy-paste -ta muuta kuin kuvia. Tosin, ellei tänne muuta laita kun omia otoksia, ei tekijänoikeuksistakaan tule ongelmaa. Siitä oli jossain mielenkiintoista luettavaa, ja myös siitä, miten PALJON nykyään lukijalta vaaditaan kriittisyyttä ja "suodatinta" jopa uutisten lukemisessa- aina olisi se lähde selvitettävä. Maahanmuuttovirtausten saattelemana on julkisuudessa paljon kirjoituksia puolesta ja vastaan, ja jos aikuisella on joskus vaikeata selvittää mikä on totta mikä tarua ja mikä suoranaista propagandaa, miten sitten nuorilla?http://www.edutopia.org/discussion/what-students-remember-most-about-teachers?utm_source=facebook&utm_medium=socialflow

tämän linkin takana ajatuksia hyvästä, mieleenpainuvasta opettajasta.
Tässä alhaalla lie totuus.....

So, when you finally reach this spot, no one can stop you....


When the pupils finally are at this point of learning.....  Then just GO  and SHOW!

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/tutkimus-kumoaa-yleisen-ennakkoluulon-siita-millainen-on-hyva-opettaja?v=1#     tämäkin linkki oli pakko laittaa- se on NIIN TOTTA ja mitä erityisempi oppilas, sen tärkeämpää !
Jari Sinkkosestakaan en ole muistanut mitään mainita - useammalla hänen luennollaan olen käynyt, kirjojaan lukenut ja vaikkei nyt mikään jumala olekaan, on jopa joskus väärässä, niin hyvin tervehenkinen ja maanläheinen kasvatusalan proffa - oli hänestäkin juuri kirjoitus, hetkinen...http://yle.fi/uutiset/henkilokuva_lastenpsykiatri_jari_sinkkonen_oli_akkipikainen_ja_area_isa__nyt_han_kehottaa_muita_tekemaan_toisin_kuin_han_itse/8563650


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti