perjantai 25. joulukuuta 2015

JOULUUN rauhoittuminen ja pientä seesteisyyttäkin


Joulu tuli vaikkei lunta täällä etelässä ole näkynytkään- no tuskin silloin reilut 2000 vuotta sitten sitä lunta siellä Betlehemissäkään on ollut...
Koulujen loppuminen sattui taas niin porrastetusti ettei selvää lomanalkua oikein näkynyt - peruskoululaiset ja lukiolaisetkin olivat vielä maanantai-tiistain opinahjoissaan, kun taas ammattikoulujen päätös oli jo edellisenä perjantaina.
Joulutouhuamista ja -siivoamista toki riitti, lahjat olin pääosin suunnitellut kokemuspohjaisiksi, ja siinä taisin melko hyvin onnistuakin- tarjolla teatteria, musikaalia ja Disney-on-Ice tapahtumia kylpylävisiittiä unohtamati! Jos jatkossa joukkoon lisätään milloin siivous-tai ruoanlaitto yms palveluja, ollankin jo melko lähellä sitä auttamisen iloa mitä joulu oikeastaan kuuluisi olla! Ehkä tässäkin on omalla osallani tapahtumassa pientä edistymistä?
Oppimispäiväkirja.
huoh.
Nyt on ollut jo pidempään aivan tyhjänpolkemista, luulen että syksy kaikkne muutoksineen ja liikana innokkuutena alkaa kostautumaan opintoväsymyksenä? Onneksi Kotimaisen kirjallisuuden appro on suoritettu, 3/5 arvosanaksi ei ihan tyydytä tavoitteita, mutta ehkä tässä elämäntilanteessa ihan riittävä- tuli ainakin hoidettua. Nyt kesken kieltenopettajien täydennyskoulutus Tampereen YO:ssa, mikä on tosi mielenkiintoista, ja harmittaa hieman että keke-koulutus jäi kesken sopimattomien aikataulujen takia! Eräänlainen "sulattelutauko" tässä joulun ohessa saattanee kirkastaa monta ajatusta ja antaa uutta intoa opintoihin ja ehkä työrintamallekin. Tunnit Nurmijärvellä loppuvat jakson myötä helmikuun alkuun, ja uutta kehitettävää olisi, vähän ideoitakin. Ja kunhan taas reipastun selvitän lisää siitä Tanskan mallista -"Drengeakademin" olisi oikeasti hyöyllisttä kokea paikan pällä mos mahdollista!


Ihanat pienet joulutontutkin kävivät "fammulassa"aattona ja joskus menee tontultakin sormi suuhun!


Viimeiset oppitunnit, tai ainakin osan niistä, juonsin kaikille oppilaille joulun tulosta- niin ruokapuolta (keittiöoppilaille) kuin lauluja, perinteitä ja keskusteluja. Ylläyksekseni esim sähkön ykköset lauloivat ruotsiksi tuttuja joululauluja kun näkivät tekstit kankaalla ja kuulivat youtuben kautta sävelmän. Ihan joulufiilistähän siinä tavoitettiin! Sen olen oppinut, monenkirjavan ja jo melko pitkän urani aikana, että se henkilökohtainen ote oppilaisiin, etenkin jos kärsivät oppimisvaikeuksista tai muista ongelmista, on ainoa tapa edistyä. Jos siinä sivussa vielä jotain oppii- aina parempi! Yritän tähän -taas kerran -liittää linkin hyvälle sivustolle jonka Facen kautta löysin.

Mukavaa joulunjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti