keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Minne koulutus hoi, ollaan menossa? yt ja irtisanomisia...-tähän piti laittaa "rauhoittava talvimaisema"yms mutta ei tuo vesisade ja liukkaus paljoakaan rauhoita ,Nöpö kylläkin!
EI;
en ole itse katkera tai omalta osaltani huonolla tuulella tällä hetkellä- päinvastoin, ollut muutama niin kiva päivä oppilaiden kanssa että tulee tunne että "kyllähän tämä tästä" ja hiljaa hyvää tulee.
Alan löytämään niitä oppilasmotivaation-herättämisavaimiakin ja olen oppinut sitä nykytekniikkaa josta olen erinomaisen ylpeä!!
Eli ei se Tampereen YO:n täydennyskoulutus mikään huono ole, vielä kun se osittain kertaa jo Hämeenlinnassa puhuttuja asioita!
siis:
yhä edelleen KERTAUS ON OPINTOJEN ÄITI: niin nuorillevirkeäaivoisille kuin vanhoille haahkoillekin!
Tämän vaan on kouluhallitus ja oppilaatkin tainneet unohtaa kun kaiken pitäisi olla niin helposti pureskeltavissa, nieltävissä a omaksuttavissa ettei vaivaa tai aikaa tarvisi nähdä ollenkaan oppimisen eteen!!!
-Sen verran vielä mun tekniikkainnostuksesta että olen vihdoinkin kokeillut onnituneesti käyttää KAHOOT-sovellutusta, oman pienen ruotsinohjelman kanssa ja sitten ihan etsimällä. Oppilaat innostuvat ja tykkäävät- moni ekaa vuotta opiskeleva on ehtinyt tutustua o yläasteella, kun taas kolmannen vuoden oppilaat ovat ensin hyvinkin varauksellisia...Mutta hyvänen aika, kun opekin innostuu, mikään ei heitä pidättele! Tätä kehitellään eteenpäin ja yhdistän varmasti joihinkin kohtiin omaan POwer-point- tutustumisesitykseeni!!! ( Ruotsinkieleen varatut 16-19 lähiopetustuntia amiksessa on niin vähän, etten raaski oppilaita velvoittamaan kirjjen hankintaan vaan tuotan materiaalia eri lähteistä monistamalla ja teettämällä muistiinpanoja yms,
Mutta tämä lyhytnäköinen maassamme vallitseva "leikkauspolitiikka" - nyt yliopistoilta laitetaan sitten professoreita myöten ihmisiä työttömiksi! Ja ihmetellään sitten ettei opinnot edisty jos ei ole opettajiakaan?? Hei haloo!!
Lukion ja peruskoulun uudet itseohjautuvat OPSit astuvat voimaan enesi syksynä - mielenkiinnolla seuraan mitä silläkin rintamalla tapahtuu! Kaikki on niin ITSEOHJAUTUVAA (=edullista) ja trendikästä tässä opiskelussa nykyään!Väitän, ettei ainakaan ammattikoulun oppilaista kuin ehkä 10-20% ole niin itseohjautuvia että ymmärtäisivät miten paljon ETÄNÄ nykyään on opiskeltava! Atto- eli YTO-aineiden leikkaukset täyttävät kontaktitunnit niin asioilla, ettei kolleegani katsonut ehtivänsä äikän tunneilla ensi viikolla lainkaan paneutua sanomalehtiviikon aiheisiin! No, minulla samaa ruljanssia opnnäytteiden kanssa, mutta saahan niitä lehtiä tilata vaikka kotiinvietäviksi oppilaille jos joku vahingossa vaikka lukisi??
Linkitän alle kirjoituksen HBL:stä jossa ruotsalainen tutkija varoittaa meitä suomalaisia säästämästä liikaa ja olemaan helpottamatta vaatimuksia- tämä on asia mikä väistämättä on edessä ellei opetusta= ei tuloksia. Ja ilman tuloksia ei tutkintoa eikä juuri työtäkään. ja jos niitä oppilaita vaan aletaan kaupallisten tarkoitusperien nimissä päästämään tenteistä läpi kuin koirat veräjästä- no, yksinkertaisesti eri tutkintojen arvo romahtaa kansainvälisesti katsoen aivan nollaan! Silläkö suomalainen vienti sitten aiotaan nostaa??? Tai suomalaisen työn maine?

http://hbl.fi/nyheter/2016-01-27/787164/dick-harrison-dra-i-nodbromsen-finland

Voin tekstin kääntääkin- saa kommentoida!
Ruotsinopetukseen liittyen - nimenomaan II-asteen ammattikoulutuksessa törmää jatkuvasti oppilaisiin jolla on se "armovitonen" sieltä yläasteelta, ja se tarjkoittaa käytännössä sitä että mitään ei osata! Tässä haastetta tulevaisuuteen - on oppimisvaikeuksia ja myös niitä motivointivaikeuksia, mutta kun ne yleensä vielä tulevat yhtaikaa siinä on tekemistä!
Aikaa ja opetustunteja ja aiheeseen paneutumista tässä tarvitaan eikä niinkään niitä itseohjautuvia opetuskeinoja - ne kun toimivat siellä lukion puolella jos aina sielläkään!
Perjantai-lauantai taas Tampereella kieltenopnnoissa, kivaa! Ja sunnuntain aistten urheilun parissa- joukkuelajina avantouinti ja paikkana Lohja. Kuten viimeksi kirjoitin LIIKUNTA on se joka parantaa oppimistuloksia ja pitää masennuksen poissa - keleistä huolimatta!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti