perjantai 1. heinäkuuta 2022

Koiraloma -tulee muuten tarpeeseen!

 Ystävän myöhästyneitä kuuskymppisiä ollaan huomenna menossa viettämään oopperan merkeissä Savonlinnaan- sattuneesta syystä pari vuotta myöhässä. 

Tulee muuten tällainen irtiotto ja "miniloma" tarpeeseen- kyllä tässä ajatukset jo mieluusti irtaantuu hetkeksi koiranpaskasta, koirannappuloiden  turvottamisesta ja epäilyttävistä "hiljaisista hetkistä".

Muistan hyvin nuo hiljaa-olo-tilanteet lapsillakin - piruuksiahan nuo alle kouluikäiset heti olivat tekemässä jos liian pitkään oltiin hiljaa....
Mitään kovin suurta vahinkoa ei vielä -onneksi- ole tapahtunut, paitsi että valjaat meni uusiksi kun niistä ensin nakerrettiin puoli muovisolkea pois- toimi vielä- mutta kun toinen solki saatiin kokonaan irrotettua ei auttanut kun tilapäisesti virittää kissalle tarkoitetut vempeleet käyttöön kunnes  kaupasta tänään löytyi uudet, ja okei, isommathan nuo on niin löytyyy sitä kasvunvaraa!
Musti&Mirriä ei ollut olemassakaan Mäntsälässä edellisten koirien aikana, mutta osittain jo tullut tutuksi kun pikkukissalla on noita virtsatieongelmia joihin ennaltaehkäisynä toimii sikakalliit erikoisruoat.
Nyt Susu pääsi oikein "pentuasiakkaan" erityislistoillle ja tänään etsiessäni niitä valjaita ( huom, ei enää kaulapantaa!) - kuulin hienoista eduista uuden pennun kunniaksi- saimme lelun ja 2kg jotain penturuokaa. Hyvä niin, kalliiksihan tämä kaupassakäynti meinaa tulla!




Autossa on matkustettu jo kolme kertaa ja homma alkaa sujumaan, lenkkeily on onnistunut jo 1½km verran kun suunnataan aamusta aikaisin hautuumaan takana olevalle peltotielle ja tänään alkoi kai tuo koirakoulukin Tomin käydessä päivällä sai  pentu oikein istuntasession, ja perhana, sehän taisi tajuta!
Eilinen oli siitä hyvin positiivinen päivä lisäksi, että Topi tuli käymään - nyt vaan ihan päivävisiitille- ja koirat nauttivat suorastaan jälleennäkemisen ilosta ja alkoivat riehumaan pitäen mitä ihmeellisimpiä ääniä. Topi oli selvästi ottanut ankaremman "setäotteen" pennusta ja murisi aluksi pariki kertaa kun Susu touhotti ja näykki sitä liikaa! 


Ensi viikolla onkin jo ekat rokotukset luvassa, joten tuttavuuspiiriä voitaneen sen jälkeen jo laajentaa!

Paljon on iloa pennusta ja hauska sitä on seurata, mutta myönnettävä on että "aika kultaa muistot" - on tämä perhanan työlästä touhua!
Viime yö oli muuten ensimmäinen lähes kolmeen viikkoon kun sain nukuttua yhtajaksoisesti koko yön n klo 23-07.15!

Tällaista yörumbaa en muista koskien edellisia koiria, mutta onhan siinä tosiaan eroa asuuko yksin ja vastaa itse kaikesta, vai saako lapsia/miestä nakitettua erinäisiin tehtäviin?!

Se p..n määrä on aika karmea, vaikka useimmiten jo osuu ulos pihalle, mutta masentavaa on välillä kun toinen tulee iloisesti ulkoa sisään ja asettuu ensimmäisenä paperin viereen pissalle....
Toissapäivänä pesin taas erinäiset lattiat kunnolla luututen, vaikka niitä pissajälkiä poistaakin, on lattianpesu paikallaan jokatoinen tai ainakin joka kolmas päivä...
Viikonlopun Hesari ja HBL tulevat muuten tarpeeseen!


Naapuriapua olen saanut käyttää, ja lapsia ja lapsenlapsia tässä pyörii lähes päivittäin, joten jonkinlainen "suojaverkko" on hallussa ja nyt huominen ja sunnuntai reissussa kuulostaa vallan LOMALTA- ihanaa!
Maanantaina ja tiistainakin olen reissussa, yhdistyksen Loviisaan suuntautuvan matkanjohtajana, ja toiseksi nuorin pojista hoitaa silloin, kun vanhimman vastuulla on viikonloppu.

Onneksi näitä lapsia on neljä....

Keleistä on varoiteltu, uinti maistuu itselle, ja pennullekin varmaan ensi vuonna, mutta nyt on tyytyminen ilmakylmäpuhaltimeen- mieluummin nuo elukat sisällä makaa kun puutarhassa! Tosin Ninja on ihastunut mustaherukkapensaaseen ja olen sen sen alta pariin otteeseen esiin kaivanut!







Muutamassa kuvassa jo näkee että "ensipeti" alkaa olla liian pieni, mutta asentoa vaihtamalla onnistuu siinäkin nukkuminen!

-Vaaleansiniset pikkuvaljaat ovat Ninjalta lainassa ja konstruoitu kissalle, mutta toimivat pari päivää. Ninjalla ne eivät toimineet, kuin Houdini se niistä irrottautui joten totesin ettei kissoja tarvitse niissä kuljettaa, ja nyt on tuo koiratarha toiminut kissoillekin mainiosti!






Leluilla on kiva leikkiä, pallojen perässä osataan juosta ja autossa osataan jopa nukkua- ehkä Sususta vielä tulee ihan hyvä koira?  Niin ja paras- labbiksen ruokahalu on pitämätön!
Nämä rehutestit vielä kesken, samana päivänä saattaa olla tarjolla ihan sinappimassa ja kunnon makkaroita - en ole vielä ihan selvillä mikä on parasta ruokaa- kaikki nimittäin käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti