tiistai 14. kesäkuuta 2016

saako laiskottaa kun ihanat juhlat ohi ? mitä sanoo tehoyhteiskunta?


URAKKA ohi - kuvassa  uusi ammatillinen erityisopettaja, nyt on hymy herkässä!

10.6.2016 Hämeenlinnassa juhlallisuudet ja todistustenjako- meitä valmistui noin  kaksikymmentä kun loput vielä syksyllä jatkaa yliopiston erityispedagogiikka-opinnoilla, olipa hyvä että ne on jo tullut suoritettua!
Susy Quattro- ryhmästämme oli paikalla vain Niina ja minä, ja ohjaajamme Liisa sai koristeankan pitelemän kukkasen - taisi ilahtua hieman erikoisemmasta lahjasta! En vaan voinut olla ostamati kun näin sen Hankkijalla ja minut oli valtuutettu kukanhankintaan! Työntäyteiset kaksiviikkoa takana- matonpesusta lähtien ruokapuolen suunnitteluun, ja stressiäkin pukkasi. Kotinpalattuani perjantaina nousi KUUME minulle, joka niin kehunut että avantouinti ja inkiväärishotti aamuisin pitää flunssat loitolla! No, nuhantapaista on vieläkin, mutta kuumeeton olin jo lauantai-aamuna siivotessani viimeisiä ja tehdessäni voileipiä! 
Pieneenkin asuntoon sopu sijaa antaa, ja onnistuneesti mielestäni ihmiset tulivat "ryppäissä" kuten oli kutsuttu, pitkin päivää. Toinen kissoista katsoi parhaaksi poistua vieraiden tieltä, mutta palasi illalla muina naisina kun talo jo hieman oli hiljentynyt.
Ajoneuvoasentajaksi valmistunut kuopukseni oli suhtautunut hieman vähätellen koko juhlimiseen - mitä nyt amiksesta pääsyä tarvii juhlia- mutta vaikutti ystävien ja sukulaisten keskellä varsin tyytyväiseltä ja opiskelijaa ilahdutti ilman muuta kaikki mielenkiintoiset kirjekuoret..
En edes juhlijoita laskenut, mutta nelisenkymmentä taisi olla kaikkiaan, ja Maaritin laittama upea mustikkainen kakku riitti juuri sopivasti, Eestistä hankittua kuoharia hieman jäikin pahojen päivien varalle, ja voileipiä olisi saanut olla jopa lisää! No, tuskin kukaan ihan nälkäiseksi jäi koska lihapullia on vieläkin - niitä torstai-iltana väänsin neljä pellillistä, yhteensä yli 80!


Opettajamme Hämeenlinnassa Päivi , Simo ja Liisa ,todistuksia jakamassa Anu Raudasoja 
Kutsut alkoivat klo 14, tosin naapurit piipahtivat jo 11-aikaan kun yhtä odotti töihinlähtö, ja juhlat jatkuivat aina 23 kieppeille kun havahduimme että minulle lähtö Korpilahteen tuomaroimaan aamuseitsemältä!
Hyvällä mielellä ajoin läpi heräävän Päijät-Hämeen sitten sunnuntaiaamuna, tuomaroin ihan mieluusti tasaisia ratsukoita ja päädyin kotiin klo 20 mennessä - silloin iski väsy!
Eilinenkin meni puolinukuksissa, yksi ratsastustunti tuli valvottua ja yksi hevonen ratsastettua,mutta ihaninta oli ehkä Katrinrannan iltasauna uimisineen ja kotimainen elokuva jossa Samuli Edelman ja Vesku Loiri loistavasti matkasivat Kaurismäen ohjauksessa isänä ja poikana pohjoiseen! - Jalkapallo MM alkanut Ranskassa, pitihän sitä ruotsalaisten ja irskien ottelua toisella silmällä seurata kun tuo Zlatan on niin magee ja pelaa hyvin! (Kaverista kertovaa kirjaa voin ehdottomasti suositella, nuorillekin!)
Orlandossa kamala ampumateurastus yökerhossa, pakolaisia hukkuu Välimerellä päivittäin, Suomessa jatkuvia yt- neuvotteluja ja puoluekokouksia vaaleineen, Ranskassakin jalkapallofanit hulinoivat - maailman meno on sellaista että teksi mieli välillä paeta autiolle saarelle hyvän kirjan kanssa...
Tiinalta sain sellaisen - Georg Morriksen elämänkerran lahjaksi - kiitos siitä, todella mielenkiintoista luettavaa miehestä, joka kaikessa peräänantamattomuudessaankin on aivan loistava valmentaja! 
Nyt sitä "autiolla-saarella-lomaa "odotellessa täytyy tyytyä oman pihan aurinkotuoliin ja huonoa omatuntoa potea tehottomuudesta- osa kuoharilaseista tiskaamati ja lainalasit palauttamatta, keittiön siivous yhä kesken, puutarha odottaa ihmettä, kirjanpitoon pitäisi firman osalta paneutua, töitä pitäisi tehokkaasti etsiä ja valmennettavia etsiä mutta nyt ei vaan jaksa! Ensi viikolle (toivottavasti lasketun päivän mukaan!) saanen kirjan kanssa oleskella Orimattilan Sammalistossa Kyröillä, Grixien laitumella jos päivä paistaa, varsaa odotellessa! 

Ajatuksia oppimisesta ja erityisoppilaista on yhä, ja aina tulee ideoitakin lisää, jatkan niistä sitten kun taas jaksan - nyt on palautumisen vuoro! Hyvää kesää kaikille - saa laiskotella!

Oma puutarhani taitaisi olla jonkun puutarhurin painajainen, mutta ainakin perunaa ja sipulia tuolta seasta löytyy :)


Mun ikiomat Daltonit- ikä- ja pituusjärjestyksessä! Olen niin ylpeä!

ja lopuksi - ihanan iloista kesää! Palailen  varsomisen yhteydessä ja Tanskan reissulta raportoiden! 

Tässä vielä kuva kokoonkarsitusta lahjapöydän tapaisesta-IHANIA KUKKIA!!- yhtä sekava kun miun puutarha, taitaa osa korteista ja lahjoistakin puuttua kuvasta, mutta niin KIITOLLINEN olen muistamisista! Ja jos lähiaikoina soittelen ilman asiaa jollekin tai en vastaa puhelimeen, on uusi lahjaksi saatu puhelin koekäytössä... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti