maanantai 2. toukokuuta 2016

Jopoilua, vapputuomarointia ja huomen ADHD-päivitystä -LOPPUSUORA häämöttää!

 Loppusuora aukeaa-
hanat auki!
Nyt vasta olen alkanut tajuta että
loppu häämöttää- enää reilu kuukausi ja papereiden pitäisi olla kädessä -kaikkine siihen liittyvine tietoineen!?
Kävimme tietokone/puhelinavusteisen keskustelun viime viikolla vastuukouluttajani Liisa Rentolan ja ohjaavan opettajani Tuula Pitkäsen kanssa mm työharjoittelusta ja suoritusten päivittämisestä. Omissa muistiinpanoissa lukee enää että:

*tee portfolio eli yhteenveto tästä blogista
*kehittämistehtävän teoriaosuus ja posteri seinälle laitettavaksi.
*toisen open työn seuranta, jäljellä 6t ---ei oo enää -tänään suoritin!!!--

Huomenissa kolmas käynti Lahden ADHD-opinnoissa ja sitten on ohjelmaa enää kahden Hämeenlinna-päivän verran toukokuussa ja jos
kaikki menee putkeen niinkuin nyt vaikuttaisi, on meillä avoimet ovat ja samppanjaa tai, noh, kuohu-
viinitarjoilu sitten lauantaina 11.6. -jess!

 "Erkkaopeilua" nyt seurattu siis Saarella 8.4.(Pessi) , Kelliksellä (Lassi Männikkö 12.4.) ja nyt sitten JOPO-luokassa Mäntsälän Ehnroosilla Kerttu Hokkasen luokassa.
Nämä kolme erilaista seurantaa valitsin itsekkäistä syistä- ongelmaoppilaat ja heidän sopeutuminen ylipäänsä kouluun sekä myöhemmin ammattiin kiinnittyminen ovat asioita, jotka minua todella kiinnostavat- ei se heinäkuinen Tanskan-reissu mikään huvimatka tule olemaan!

Kerttu Hokkanen ja Kati Harmaala- jopo-tiimiä jo toistakymmentä vuotta!
Mäntsälässä tulokset ovat olleet hyviä - valtakunnallisesti noin 80% jopolaisista pääsee heti toisen asteen oppilaitokseen jatkamaan opintoja, Mäntsälässä  jopa 98%% - liekö osayynä amiksen fyysinen läheisyys nurkan takana ja tänäkin vuonna yhteinen ruokala- helpompi on hakea paikkaan jonka jo hieman tuntee?
Kevään viimeisen kuukauden alkaessa minulle jäi hieman kuva kouluväsymyksestä, kännykät vilahtelivat tiheämmin pulpetilla  kun oppikirjat, kenkiä ei muistettu ottaa pois lippiksestä puhumattakaan ja paikoin oli vaikeaa keskittyä matikantehtäviin. Kun kakkostunnilla siirryttiin puhumaan ihanteista mieli kuitenkin muuttui ja oppilaat keskustelivat aktiivisesti ja ottivat asioihin kantaa. Heitä suorastaan harmitti kun Malala Yousafzaista  kertova dokumentti ehdittiin katsoa vain puoleenväliin -kertomus nuoresta tytöstä joka toimillaan tyttöjen puolesta sai ansaitusti Nobelin rauhanpalkinnon, kiinnosti kaikkia. 
Ruokailun älkeen iltapäivällä oli ryhmittäin hieman poikkeava ohjelma kun lukuvuoden viimeistä viikkoa päästiin suunnittelemaan koko koulun oppilaiden  toimesta- seiskauokan jopolaiset panostivat polkupyöränhuoltoon ja liikuntaan, kun taas ysiluokkalaisilla oli retki Suomenlinnaan erään päivän agendana. Pientä eripuraisuutta ilmeni ryhmissä, ja kyniäkin lenteli, mutta lopputuloksena saatiin ihan mukavanoloinen suunnitelma koulun viimeiselle viikolle- käsittääkseni oppilaat saavat useammista vaihtoehdoista valita mieleisensä.
Päivän päätteeksi liikuttiin joustavasti ulkosalle aurinkoon - töiden valmistuttua odotti kävely/juoksulenkki nk Karjalaistentielle, ja kun itse hieman myöhästyin lähdöstä, oli jo vastassani valmiiksi hikiset lenkkiä juosten suorittaneet seiskan pojat. Olipa ainain erilainen päivä- jäin kovasti miettimään ja myös hieman vertaamaan Ruotsin malliin, sillä niitä "turvallisia aitoja" tällainen vanha kokenut opettaja jäi kaipaamaan...

-Vaikka enää voi puhua avantouinnista- ei jäätä näkyvillä ja vesikin jo n +12oC- niin on tää vaan niin ihanaa! Tänään saunasta nauttimassa myös Pitkäsen Tuula, jolle suurkiitos opetustyöni tarkkailusta ja kommenteista- opittu on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti