perjantai 29. joulukuuta 2023

 

"Kolmas näyttely toden sanoo" eli kun vuosi sitten tuli vaivainen kolmonen, kesällä jo kakkonen niin nyt oli sitten ykkösen vuoro Hgin kv näyttelyssä missä taisi olla aika kova taso- kaikki nartut saivat ykkösen eli ERI: n tässä ikäluokassa australialaiselta tuomarilta.

Käyttäytyminen viimeisen päälle- Susu osaa todellakin olla vieraskorea! Kun olisi ollut vielä sellainen esittäjä joka olisi saanut koiran pysymään skarppina ja "maailmannaisena"  olisi ollut pieni toive sijoittuakin... esittäjä oli se mikä oli, ja parhaamme teimme- nyt voisi näyttelyuran vaikka tähän lopettaa. 
Toki vannomatta paras- jos sattuu jossain lähellä kiva näyttely sopivana viikonloppuna ensi vuonna, niin mikä ettei?  Näyttelykuluthan ovat samaa luokkaa mitä ratsastuskisoissa eli reilut 70€ -mikä ei suinkaan vielä kattanut esim pysäköintipaikkaa messarin ulkokentällä. Vähän kirvoitti maksaa parin tunnin pysäköinnistä 14€ !!
Näyttelymaailma on myös ihan omansa- en siellä varsinaisesti viihdy, mutta kun päästiin hyviin asemiin kehän ulkopuolelle ja Susu hyppäsi lastauslevyläjän päälle tilannetta tarkkailemaan, meni se parituntinen ihan kevyesti. Muutaman muun koiranomistajan kanssa tuli pari sanaakin vaihdettua, muttei sen kummempia. 

Arvostelu ohessa:

1,5 year old chocolate female. Medium size. Pleasing head and expression. Clean strong neck. Level topline. Could be a little deeper in the loin and have a little more width n the hindquarter. Well-balanced for age. Good coat and texture.

ja koko ryhmä nuoria narttuja tässä, kaikki saivat ykkösen!


NUO
4835Birchbrook's Ice FlowerERI3SABrand Lyn
4836Nuuskunenän Kate WinsletERI2SABrand Lyn
4837Puustisen Queen Fearless Starlightpoissa
4838Ricy's Like A DreamERIBrand Lyn
4839Strongline's Truly HappyERIBrand Lyn
4840Strongline's Valse TristeERI1SABrand Lyn
4841Tawastway's Lucky StarERI4SABrand Lyn
4842Tiny Temptresses Allowed To Be FreeERIBrand Lyn

Mitä muuta Susulle kuuluu?

Tihutöitä, ja paljon!

Hyvä että ehtii selkänsä kääntää ja oven sulkea niin jo ollaan pahanteossa- sitten nöyränä makaa kopissaan eteisessä jos olen ollut autolla liikkeellä ja koira on kuullut mun paluun. Ilmeestä voi sitten päätellä onko iso vai pieni tihutyö tällä kertaa...

Joskus on jopa iloisesti häntää heiluttava koira vastassa- silloin ei  ole edes kissankuppeja varastettu ja tavarat muutenkin paikoillaan. Tämä toki meillä on melko harvinaista...

Pelottavin asia oli pari päivää sitten kun palasin pikakäynniltä salilla - onneksi jätin treenit kesken Tomin irvailusta huolimatta- vastassa oli pahanhajuinen savupilvi. Wettexrättihän se hellalla paloi, tai mureni- ei märkä rätti sentään liekehtinyt mutta kyllä minä pelästyin! Ilmeisesti työpöydän nurkassa olleesta leipäpussista lähti vastustamaton tuoksu ja kaikki irtilähtevä oli kokeiltu- myös tiskissä olleet lusikat, lasit muki ym oli pitkin lattioita...Hellan levy tuli siinä ruokaa etsiessä käännettyä päälle..

Seuraavana päivänä kun lähdin liikenteeseen ilman koiraa, olin ruuvannut keittiön sulakkeet varalta irti ja lisäksi rakentanut kunnon barrikaadin oviaukkoon. Ja tämä piti!

Kerran kokeiltiin Akin poikien kanssa Whatsapp-videoyhteyttä, ja kun niukin-naukin oli ulko-ovi kiinni ja meikäläiset nurkan takana, kameran kuva näytti keittiöön tulevaa koiraa joka kahdella jalalla kulkien havitteli kissankulhoa. Sillä kertaa kova ärjäisy videoyhteyden kautta sai koiran ymmälleen ja häntä  koipien välissä se luikki keittiöstä pois..

Koiraportti on nyt todettu tarpeelliseksi, mutta sen hankinta on helpompi sanoa kuin tehdä- tuo 120cm leveä oviaukko ei täytä mitään tehtaiden standardimittoja! Sain kuitenkin Järvenpään Puuilosta vihjeen myyjältä jota noudatin - huomenna kun poistun kokeilemaan Uudenvuoden esijuhlintaa, on verkkoaita viritettynä...Mutta aion silti ruuvailla ne proput löysälle ennenkun lähden!


Vasemmalla kuvassa olevat portinosat ovat toki helpommat virittää kun alhaalla oleva tuolirakennelma- katsotaan huomenna miten toimii!



Olen enemmän ja enemmän sitä mieltä, että sisätiloihin /kaupunkiasuntoihin kuuluu ainoastaan ne kissaa pienemmät rakit, tai sitten niin löysät löllykät jotka eivät vaan jaksa puuhata mitään pahojaan! 

Syy miksi aiemmat koirat ole juuri mitään pahoja keksineet, lienee niiden olosuhteisssa- ulkona lähes aamusta iltaan, ja vapaasti omilla teillään. En minä siihen aikaan niiden paskomisistakaan mitään tiennyt- oliko löysää vai kiinteää ja mitä kaikkea joukosta saattoi muuta löytä...

Vähän kaksipiippuinen asia on myös ne pitkät lenkit mitä usein tehdään naapurin Ninnin kanssa yhdessä monta kertaa viikossa- tämänkin päivän jälkeen on kuntoa taas nostettu kun tytöt vuoroin juoksivat kilpaa tai kierivät ympäri lumihankia- me kaksijalkaiset taitimme noin kuuden kilsan matkan, mutta epäilen ettei neiti-koirille kymmenen kilsaakaan ees-taas juosten ollut mikään mahdottomuus! 

-Uusi asia on muuten Kimin, toiseksi nuorimman, koiranhankinta. ottivat likkakaverinsa Tiian kanssa vallan rescue-staffin- juu, varoittelin kyllä- mutta kivalta koiralta tuo jo seitsenvuotias leikattu uros vaikuttaa. Sususta tykkää vähän liikaakin, mutta ainoa varsinainen huolenaihe on heillä ollut yksinjättäminen - yksinlaulu alkaa kuulema välittömästi. Vasta pari kuukautta ovat totutelleet, ehkä se siitä vielä?
Yllättävän paljon on ihmisillä koirien kanssa erilaisia ongelmiaa, mitä on tullut tuolla koirapuistossa juteltua- välillä meinaa kuunnellessa itseltä nousta niskakarvat ihan pystyyn! 

-Yksi positiivinen asia on muuten se, että Susu ja Ninja-kissa vihdoin ovat alkaneet tulla toimeen keskenään. Osa niistä Ninjan jatkuvista virtsatietulehduksista lie myös ollut Susun aiheuttaman stressin syytä, mutta nyt tuntuu siltä että nämä ovat tasoissa ja jopa kavereita!  
Kerrtokoot kuvat puolestaan miten koiraa rääkätään!












Näissä tunnelmissa- mukavaa vuodenvaihdetta ja onnellista uutta vuotta!
Ja pitäkää koirat paukkujen ulottumattomissa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti