sunnuntai 23. lokakuuta 2022

 Matin&Tepon mukaan "vauhti kiihtyy" eikä meinaa mukana pysyä! Yritän viime viikkojen tapahtumat laittaa tärkeysjärjestykseen, mutta kun sekin vie aikaa ja muistiinpanot pitäisi saada samalla puhtaiksikirjoitettua.


*Viimeisenä työpäivänä ennen syyslomaa finsk-svenska handelskammaren tarjosi talouden näkymiä ja kaupankäyntiä enemmän länteen- nuo pari pikku juttua tuolla itänaapurissa kun estävät...Mielenkiintoista kuultavaa ja hyviä puhujia

*Samana aamuna jo Mäntsälän yrityskehitys aamukahvitti markkinointiteemalla 

*Mäntsälän retken syystalkoot veti mukavasti porukkaa lauantaina, mutta sitten ehdin vielä Järvenpään Ainoon hurraamaan Gawainin voittoa Jone satulassa parhaiden nuorten parissa 125cm-tasolla!


*Sunnuntaina kisat jatkui, ja ilo oli korkealla vaikka nyt oli tyytyminen 3. sijaan -ilman pudotusta olisi taas tullut voitto! Oikeat nappulat ovat Illin pojalla Gawainiin löytyneet! Pientä huolta tuottaa muutaman uuden omistajan löytyminen- kaikki eivät haluakaan jatkaa vaikka paras kuski saatu osaomistajaksi ja satulaan! 

*Kimito sön-mån i alla hast igen, men Susu sai nukkua minun vieressäni kun olin patjalla lattialla alakerrassa. Onnellinen koira .Koiran edesottamuksista jo kirjoitin - paitsi nyt voi äkkiä lisätä maragariininsyönnin, pahvin pilkkomisesta puhumattakaan! MITÄÄN ei voi enää jättää mihinkään minne takajaloillaan kävelevä koira yltää!!

*Tiistaina Lahdessa Arto O Salosen luennolla, josta minulla kooste ja kuvia. Olen professoria kuullut ennenkin, ja arvostan hänessä rohkeutta sanoa huonojakin asioita kuitenkin kääntäen loppuratkaisun valoisaksi! Siitä lisää kunhan ehdin!!

-KAisa och Susu kommer litet bättre överens än i somras, då Kajsa upproriskt gömde sig  under huset...

*Keskiviikko "kotipäivä" ja piti blogia kirjoittaa ja muutakin- sain sentään tehtyä läksyt liittyen Turun YO:n "suullisen kielitaidon arviointi"-kurssiin! Aki ja pojat vierailulle, kyllä koira nautti kun sain temmeltää kolmen tenavan kansssa! Ja yllättäen elokuviin illalla Emilin kanssa- Super Marsu olikin kotimainen ja ihan mukava lastenelokuva- ei mitään kauheata väkivaltaa mitä kaikissa jenkkijutuissa tuppaa olemaan! Ja kiitokset KEUDAlle kun e-passilla sai hankittua elokuvalippuja enemmänkin- jos nyt tulisi käytyä useammin? Syksyn salillakäynnit on entinen työnantaja Porvoon kaupunki kustantanut vastaavasti- ihan olen tyytyväinen tällaisiin ison työnantajan tarjoamiin etuihin! 



*Torstaina Helsinkiin jäähalliin valmentajatapaamiseen, ihan hyviä alustuksia ja keskustelua eri lajien alue- ja liittovalmennusten nykytilasta. Ja sai nähdä tuttuja, ihanaa! 

*Kiasmassa pohjoiseen liittyvä taidenäyttely (Säreistöniemeä ja Kalevi Palsaa jäin kaipaamaan,,,)- kiva kun AnnaMaria houkutteli minut sinne, käymisen arvoinen. Syötiin synttärikakkuakin samalla!






*Perjantaina  tunnin koiralenkki heti aamun valjettua- Tom kävi päivällä, mutta Susulla oikea uhmaikä meneillään- kun selkänsä kääntää niin pahanteossa! Sitten kouluvalmennusta Rusalla -siitäkin tulossa kooste, mutta alas -eteen ja ennenkaikkea ETEENPÄIN oli Rien van der Schaftin vahva sanoma tässä kahden ratsukon koosteessa. Kirjoitan senkin vielä "auki" vaikka kuulemisen kanssa oli ongelmia- mikki/äänentoisto puuroutui, ja mun tajunta ei vaan niellyt kaikkea, jouduin kysymäänkin välillä. 


*Sitten taas HIHSiin- tuomarin näkökulmasta  piti koulutusmielessä seurata GP:tä jossa 8 ratsukkoa, ja sain bongattua itselleni Ponihaan toisesta omistajasta sihteerin -kiitos!  Riitan kanssa käytiin syömässä ja kenkäostoksilla, mutta sen verran oli ollut jo aamusta täyspäivä että jätettiin viimeiset esteluokat väliin. 

Ihanaa kun kolmen vuoden täyssulku ohi- vaikkei juuri mitään tarvitse -paitsi ne jodpurkengät- niin pelkästään kulkeminen messualueella ja ihmisten moikkaaminen oli ihanaa!

-Tähän väliin tuli mieleen- onneksi Illit saivat ne kaksi kisahevosta, jotka eivät jatkaneet HIHSiin, tuttavan kyydissä kotiin eivätkä jääneet Jäkeen- minähän jo tyhmyyksissäni olin tarjoutunut Gawainia liikuttamaan useamman päivän tarvittaessa... 
-Eikä ollut ainoattakaan valmennustuntia- kumma kun tuskin kukaan nauttii kotivalmennuksesta tänä lokakuisena viikkona??

-En taida tietää että vuorokaudessa on vain 24h???



*Lauantai-aamusta tehtiin kunnon koiralenkkikin (ihanat naapurit hoitivat taas Susun päivälenkit ja ruokinnat-aivan uskomaton apu!)ja kävin salilla, ennen Helsinkiin matkaamista- tosin äitiä moikaten ja kahvit hörpäten matkalla. Näppärää on jättää auto ilmaiseen parkkiin Puistolan asemalle ja junailla sen muutaman aseman verran Pasilaan, josta kivenheitto (tai kaksi ratikkapysäkin väliä-kun oli se lippu ...)jäähallille. Lauantaina pelkkänä turistina, syömään Lilon kanssa- saatiin hyvää palvelua ja jälkiruoat ilmiaseksi kun valitin Skagen voileivän koosta (kahdesta vaihtoehdosta- alku-tai pääruoka, minulle vahingossa tuotiin se pienempi annos, ja kun pyysin vaihtaa pääruoaksi, kipattiin voileipä isolle lautaselle ja lisättiin kurkkusiivu!!!! ) Muuten jäähallin yläkerran ravintolassa hyvä ruoka+palvelu!

* Sitten tuli puhelinsoitto - "Hei, tulin tänne saunalle, meillä alkaa vuokraus kymmenen minuutin kuluttua, mutta täällä on ovet lukossa eikä piipustakaan nouse savua...?" 
Olin täydellisesti unohtanut delegoida eteenpäin jo yli kuukausi sitten varatun saunavuoron- minulle tulee varauskyselyt Mäntsälän retken ihanasta puulämmitteisestä rantsasaunasta, ja meitä on "rinki" jonka kanssa sovimme aina lämmitykset ja sulkeimiset siivoamisineen. 
Tässä se nyt sitten oli- kun tarpeeksi tohottaa ja hosuu ja yrittää kaikkeen ehtiä, joku juttu aina unohtuu! Pystyin vain kilpailun melskeessä neuvomaan muutaman puhelinnumeron josta kysyä, ellei nyt vallan lämmittäjää, niin ainakin avainta. Onneksi kyseessä oli tuttu kaveri joka osasi toimia ja tämä miesporukka oli noin tunnin sisään päässyt lauteille ja vielä kotaan makkaraa paistamaan! Mutta voi miten noloa!!!!

HIHSin pääluokan loputtua klo 20 jälkeen, hakeuduin sitten bussilla Pasilaan josta junalla Puistolaan ja autolla kotiin. Koiruliini ilahtui kun puoli kymmeneltä vielä lähdettiin autoilemaan- sauna piti siistiä ja lukita- jälkilöylyjäkään ei enää riittänyt, mutta lämmintä vettä oli millä peseytä kun kuitenkin oli pakko vähän pulahtaa... +8 on järvivesi nyt.

ei noussut savu lauantaina, ei...



*Sunnuntaisen lipun kun sain vielä aamulla kaupitettua eteenpäin, jäin ihan hyvällä omatunnolla kotisohvalle estekisoja katselemaan; toki ennen sitä oli jo Areenasta katsonut ja arvostellut GP -kurin jonka puramme koulutuomarijoukolla maanantai-iltana.- Ai niin, enpä olisi HIHSiin oikein ehtinytkään- klo 07 herätyksen jälkeen- pissa&kakat + aamuruoka- se TÄRKEÄ labbiksen elämässä- ajattelin hieman oikaista sänkyyn aamulehtien pariin, ja seuraavan kerran kun havahduin oli klo jo yli 10!!
Ehkä aamu-unet tuli tarpeeseen?




Tähän loppuun voisin vielä laittaa lukemattomat määrät eri sananlaskuja tyyliin " juosten kustu" tai "hosumalla ei tule lasta eikä paskaa " mutta todettakoot sekin, ettei kuusikymppinen ehdi eikä jaksa yhtä paljon kuin pari-kolmekymppiset - tämä vaan on faktaa!

Ja nämä alimmat kuvat tässä järven rannalta- ne ovat niitä, jotka rauhoittavat ja auttavat jaksamaan.
Huomenna alkaa työviikko onneksi tyky-päivällä Sipoon korvessa - sitten jos tiistaina jo olisi niitä opiskelijoiden nettisuorituksia tarkastelemassa ... (peevelin nettiopetus, tai siis -kurssit. Niistäkin pitää jossain vaiheessa kirjoittaa lisää- koronan toi tullessaan sekä hyviä että huonoja uudistuksia!)
Se siitä syyslomasta- kiva mennä töihin "lepäämään"!














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti