perjantai 26. elokuuta 2022

 Koirakuulumisia, jos niitä jaksaa lukea. Tosin näin "ison" pennun elämässä ei ihan joka päivä uusia juttuja tule, tjaa-aa, paitsi että emäntä on poissa välillä pitkäänkin,  jossain"töissä".Onneksi ihana naapurin-setä Make ja -täti Liisa muistavat silloin - etenkin erilaisilla herkuilla! 

Vesijuttuja on välillä taas harrastettu, pääosin Venujärvellä Kiviniemien rannassa, mutta Katrinrannassa oltiin talkoissakin- siellä tosin koirat eivät edes saa uida ja ranta sen mukainen- äkkisyvä ja kivinenkin. Mutta jos talkoissa pääsee kurkkaamaan kotaan eli " Paviljonkiin", jossa usein Anne häärää, on luvassa -jopa kinkkua! Talkoita lisää, sanoo Susu , jos koirat saisivat äänestää!

-
Metsä- ja peltolenkkejä on sitten tullut tehtyä jo pidempiäkin- meno on vauhdikasta -ainoana hidastuksena kova helle, mikä vähän ottaa päälle. Siksi se "uimakoulu" on ollut niin kivaa hellepäivinä!
Lenkeillä on tullut tapailtua uusia tuttavuuksia, ja ihme ja kumma- tutustuttu pelkästään ystävällisiin ja leikkisiin koiriin! Se johtunee siitä, että ne ei-niin-seuralliset-kaverit ylittävät tien nähdessään meidät tai muuten vaan pysyttelevät piilossa!
-Pari päivää sitten on kirkkopelto puitu (vehnää) ja siellä on voinut vähän viilettääkin; ihanaa!


Koiran terveydenhuolto jatkuu- kakkosrokotukset tuli hoidettua kyläilyn ja leikkimisen ohessa kun sunnuntaina vierailimme Riitta-tohtorin luona ja Alman kanssa leikimme varmaan toista tuntia! Riitta jo epäili että saisin kantaa pennun kotiin, mutta se reilu kilometrin matka taivallettiin yllättävän hyvin!
Kotona sitten uni maistui - kolmisen tunti piti köllöttää nukuksissa keskellä päivää! 










Kennelliittoonkin on ilmoittauduttu- jos sinne näyttelyyn joskus- ja kun vähän kyselin kaikkea, kävi ilmi ettei omistajanvaihdosta oltu tehty. Nyt vasta rupesin papereita kaivelemaan, ja siinähän tuo on, omistajanvaihdosilmoitus, täyttämättä ja eteenpäintoimittamatta😂 -Hevoskaupoissa ei olisi tullut kuuloonkaan ettei omistajanvaihdosta olisi tehty- lomakkeet vaan on erilaisia....


...Tulipa tehtyä samantien kun kerran pääsin vauhtiin. Aina puhutaan nuorten lukutaidottomuudesta,, mutta koskisikohan se meitä aikuisiakin?? Ainakin osaa? Kun ei viitsi /jaksa/muista lukea jotain tekstejä ja kuvittelee että "joku muu" on hoitanuta asian?

Jotain papereitahan me Pauliinan kanssa koiraa hakiessa täytimme, luulin että sillä hoitui, ja laitoin paperit -kuinka ollakaan- Fasun vanhojen papereiden joukkoon ja otin ne esille seuraavan kerran vasta rokotuksen merkitsemistä varten. -Siinä suhteessa ollaan muuten hevospuolella edistyksellisempiä, niiden rokotuksen ilmoittaa ell sähköitse suoraan keskusjärjestö Hippokseen.

Nyt minulla sitten on koira, järjestyksessä viides. (5.)

Rokotuksen yhteydessä terveystarkastus- muutama maitohammas jo irronnut, korvat kunnossa, sydän sykkii, kynnet leikattu (-jee, oli leikannut ne edellisiltana vaikka inhoan toimenpidettä, eikä pentukaan siitä pidä. Aistii mamman fiilikset- tämä on ollut sama juttu kaikilla, eikä lasten kynsienleikkuukaan mitään mielipuuhaa ole ollut -aina pelkään että leikkaan liian syvältä!)

Sisäsiisteys vaihtelee-  tänäänkin tuli naapurien kanssa kotiin melko pitkältä, uudelta lenkiltä Kirsikkapuiston suuntaan, ja oli kai ollut kovin hauskaa ja jännittäviä hajuja kun pissaaminen oli jäänyt puolitiehen - eteisen lattialle tuli  sitten laskettua lätäkkö!

Kakkaaminen välillä samansuuntaista- jos on ollut vauhdikas ja mielenkiintoinen lenkki, ei kertakaikkiaan ehdi tehdä tarpeita- mutta onneksi on tuo puutarha. Tai sanomalehti lattialla. Tai lattia sanomalehden vieressä, no tarpeet on tähän mennessä aina tullut tehtyä!

Kiloja en osaa sanoa kun ei ole sitä vaakaa, mutta valjaita on saanut viikottain löysätä, joten arvioni olisi 16-17 kg tällä hetkellä. -Fasu painoi muistaakseni aikuisena hyvinsyöneenä enimmillään 32 kg , joten sinne on vielä matkaa!

Matkalla ollaan- pysyttekö vielä messissä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti