sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

KESÄ PARHAIMMILLAAN- nyt nautitaan elämästä, eikö?


Itse voin rehellisesti kysyä itseltäni - mitä olen oppinut, ja ennenkaikkea olenko oppinut lainkaan rauhoittumaan? Kun (lähes) koko elämä on ollut kiirettä ja suorittamista ja ehtimistä sinne-sun-tänne- niin osaako oikeasti nauttia niistä päivistä jolloin ei ole MITÄÄN TEKEMISTÄ?


Noh, jotta omatunto ei vaan olisi liian "puhdas" on todettava että siivoamiset, ikkunanpesut ja verannan pikku remontti  vaan tahtoo siirtyä- yksi helpotus oli kun vihdoin saatiin juhannuksen pyhinä talon taakse käytävän laitto tehtyä! Matot on sentään jo pesty- kuuluu alkukesän puuhiin-ehdottomasti!
Suomenkielen konditionaali eli -isi- muoto taitaa olla se verbitaivutuksen käytetyin tapa kertoa toiveista ja pääsemättömistä tavoitteista...Kuvissa Sääksjärvellä (Mäntsälä) sijaitseva "Orikallio" jonka valokuvaamista olen jo monena kesänä suunnitellut- aina tyssännyt veneen puutteeseen kun uidessa ei sitä kameraa oikein voi mukana pitää. Ongelma ratkaistu kun satuin oikeaan aikaan avaamaan suuni ja Mäntsälän retken ent. vara.pj:lle Teuvolle eräs sunnuntai aamu sopi aironkäytölle! -Tarina kertoo, että niemenkärjen nimi saatu aikanaan siitä, kun kaksi nuorta, laitumelta karannutta oritta ottivat yhteen kallion päällä ja tappeluksen tiimellyksessa putosivat veteen hukkuen. Varsinainen maaseutudraama!




 Taisin jo aiemmin todeta, että jos korona on jotain hyvää tuonut tullessaan, niin ainakin luonnossa liikkumisen! Toivottavasti myös opitaan luontoa kunnioittamaan ja roskaaminen jää pois?! Olen itse liikkunut vesistöjen varsilla- en tiedä mikä "pakkomielle" siitäkin on tullut, mutta nämä Uudenmaan alueella olevat joet ovat ihan hauskoja kuvattavia ja olen kartoista tutkiskellut alkulähteitä ja kulkusuuntaa - yllättävän hauskaa puuhaa! Vantaankoski on vielä kokematta, ohi ajoin, mutta kuvaamaan pitää päästä. Silvolan tekoaltaan lähellä on "Vetokannas"-niminen uimapaikka- minulla oli tietty uikkarit ja pyyhe autossa mukana- mutta huh sitä ihmisten märää... Ja roskia. Jäi uimatta.

Kuusijärveltä kuului ikäviä. Nuorisojoukko pakottanut jonkun kaverin laiturin alle ja hyppinyt päällä- aivan käsittämätöntä. Vasta ulkopuolisen puututtua tilanteeseen oli nuori uskaltautunut tulla pois. Onko tämä nyt sitä koronan jälkeistä pahaavointia, vai mistä on kyse? Onneksi Vantaalla otettu vakavasti ja lisätään vartiointia ja uimavalvontaa- hyvä niin, mutta syyt olisi myös selvitettävä!

"Black lives matters"- kampanja- joka lähtenyt aivan aiheesta- taisi myös ryöstäytyä paikoin käsistä sekä Jenkeissä ryöstelemällä ja patsaita kaatamalla, ja nyt vielä Euroopassakin ja Suomessa aletaan "siivoamaan" eri nimisiä elintarvikkeita.

 "Geisha"-suklaakin edustaa rotusortoa pelätään Fazerilla. ....
Minusta nämä aikansa tuotteet- kuten ne patsaatkin - voidaan antaa olla rauhassa, ja vastaisuudessa tietenkin olla tarkempi tuotteiden nimeämisessä ja muussa toiminnassa. Tässä nimittäin myös tuo taloudellinen ajatus kytee- paljonko ollaan valmiita maksamaan "turhasta"? Rahalle on parempaakin käyttöä kun periaatteiden puolesta te
 ehtävät tuotteiden nimenmuutokset uusine pakkauksineen.

Vaikka koronasta yhä päivittäin puhutaan, on muitakin aiheita siis tarjolla- eduskunnassa on keskusteltu voidaanko kansanedustajien lainsuojaan puuttua, äänestettykin on. Vaikka syytettä nyt ei päästä nostamaan, on tietenkin toivottavaa että asian saama julkisuus saa näitä "valtion valittuja" hieman miettimään mitä



sananvapaus oikein tarkoittikaan?

Pelottavaa tässä maailmantalouden tämänhetkisessä sekaisuudessa on se tilanne- kuten eilen jo uutisissa tutkijat mainitsivat- että näissä oloissa ääriliikkeet - eivätkä todellakaan pelkästään jokin ISIS-vaan myös esim äärioikeisto -pääsevät kukoistamaan ja värväämään uusia kannattajia. Tämä tilanne oli juuri pörssiromahduksen jälkeinen aika Saksassa 30-luvulla ja kaikki me tiedämme kuka siitä hyötyi ja käytti retoriikkaa aseenaan aluksi ja mitä sitten tapahtui...

-Nyt huomaan että tulee liikakiin seurattua ja mietittyä maailmankulkua kun on sitä AIKAA ja asioita kuitenkin kokoajan tapahtuu. Ratsastuksessakin käydään kovenevia keskusteluja siitä, saadaanko hevosta ylipäänsä käyttää ihmisten huvittelutarkoituksiin ja millä ehdoilla. Tähän en jaksa nyt enää puuttua, toteanpa vaan että hevosten pito ylipäänsä on parantunut huomattavasti sitten 70-80-lukujen, ja nyt vanhaa sanontaa "MISSÄ TAITO LOPPUU, ALKAA VÄKIVALTA" on ruvettu ymmärtämään.
Ainoa, mitä itse pelkään tässä "eläimet-ensin"-ajattelussa, on se hevosen yhdenvertaistaminen ihmiseen- siinä on jo todellisia vaaratilanteita luvassa kun 500-kiloinen kavioilla ja hampailla varustettu kaveri päättää olla erimieltä 50-kiloisen tyttösen kanssa....Silloin voidaan kysyä onko tämä väkivallan käyttämättä jättäminen täysin yksipuolinen sopimus?

"Vapaana ja villinä" orilaitumella kesä-18 . Lapsia en tänne päästä, ja itselläkin mielellään "kättä pidempi" mukana JOS jotain odottamatonta sattuu en tosiaankaan halua olla pohjimmaisena. Vaistot ja hormonit ohjaavat kuitenkin näitäkin ihania oreja.


Näitä ajatuksia tänään, ihanassa Suvi-Suomessa.
Jos vaikka loppupäivän viettäisi kirjaa lukien - siitä harvinainen sunnuntai ettei tuomarointitehtäviinkään ole minnekään tänään kaipailtu. Joten vapaudesta ja toimettomuudesta  nauttiminen on nyt sitten seuraava asia jota minun tulee oppia!

Vantaan Vetokannas

Vantaanjoki Vantaanlaaksossa

Kaanaanjoki Hirvihaarassa, Mäntsälä. yhtyy Mäntsälänjokeen ja laskee Keravanjoen kautta Vantaanjokeen

Hirvihaaran pikkukoski. Taustalla Hanko-Porvoo-tie

Hvitträsk Kirkkonummella, kirkas ja kesäkuussakin kylmähkö

Saarinen, Gesellius  ja Co saaneet kuntoilla uimarannalta tullessaan...

Yhä Hvitträsk. Suomalainen maisema. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti