tiistai 2. kesäkuuta 2020

KESÄ! JA helpotusta liikkumiseen; maajoukkuevalmennus heti käyntiin Ypäjällä!


Seurasin Ad van Weteringin valmennusta kertaalleen helmikuussa Järvenpään Ainossa- ja tykkäsin.
Selkeää, rauhallista, ratsastajan ja hevosen fiiliksiä hakevaa mutta silti vaativaa menemättä liiallisuuksiin...Myös selkeä retoriikka ehdottomasti plussana- nyanssivaihtelut ovat usein hiuksenhienoja ja kun opetuskielenä on kaikille osapuolille vieras, (vaikka niin tuttu!) englanti, voi niitä väärinymmärryksiä tulla helposti.




 Alkuverryttelyssä kysyttiin niin pohkeen edessä liikkumista kun kokoamista, ja kun näihin kysymyksiin saatiin vastaukset tehtiin verryttelyhypyt kuvassa taustalla näkyvällä sarjalla minne lähestyminen mahdollisimman kootussa laukassa- kahden askeleen väli 10.5 m ja hevosten koulutustason mukaan nostettiin okseria vähitellen jopa 130cm-tasolle.
Askeleen lyhentämistä, kontrollia mutta rentoutta haettiin ensin jo  kavalettisuoralla laukassa jossa väleihin laitettiin vaihteleva määrä laukka-askeleita 7-9 välillä; kuitenkaan lukumäärään varsinaisesti puuttumatta kunhan kokoamista löytyi ja rentous säilyi. Pehmeä ja elävä tuntuma suuhun oli asia mitta Ad painotti, ja oli myös ihana kuulla komentti "make him lazy" - kuumien hevosten kohdalla. Homma toimi!
Varsinainen rataharjoitus käsitti useita tehtäviä ja suoristaminen oli tärkeänä osana tehtävää koska suhteutettujen välien linjoja oli kaksi ja tämän lisäksi kolmoissarjaa hyppäsivät myös kurssille osallistuneet viisivuotiaat aivan kunniakkaasti.
Rauhassa, mutta rytmin säilyttäen ja korvat menosuuntaan - kaikkiaan tosipositiivinen kokemus  jossa "kimppavarsamme" Gawain teki töitä olan takaa- mamma jo hermostui että "pitääkö lastenkin hypätä rata kaksi kertaa ja vielä jonkun uusinnan tapainen...?" Mutta hyvin tuo jaksoi! Ratsastaja-Norilo jatkoi vielä neljän muun kanssa joka varmaan illalla tuntui - kesäaurinko paistoi taivaan täysiltä vaikka keli hieman tuulinen muuten.

https://photos.app.goo.gl/HsnK7ro7g6eDCqFq7   -suhteutetulla suoralla Juho Norilo- Clayton

https://photos.app.goo.gl/MCzDsMAEmLJCP3Lq5  -Ainossa jumppahyppysuoralla Marina Ehnrooth


Ainossa jo tuntumaa Weteringin valmennukseen ottanut (kuvassa) Tytteli Rantanen Tampereelta oli tyytyväinen valmentajan pehmeään mutta päättäväiseen tapaan kouluttaa sekä selkeään ulosantiin ja tehtävänantoon. Positiivinen palaute ja onnistumisiin painottaminen sai sekä ratsastajat että hevoset rentoutumaan, vaikka toki virheitäkin korjattiin!

Kilpailukausi pääsee vihdoin alkamaan- hevoset ovat siinä kunnossa kun hallikauden kynnyksellä maaliskuussa, mutta nyt päästäänkin heti ulos.
Turvavälit kun pidetään kunnossa, niin tauti saadaan selätettyä! HIHS peruuntuminen tietty harmittaa, mutta päätös aivan oikea.
Itse iloitsen kesästä ja pääsystä "ulkotöihin" - ei näistä elämänmittaisista hevosteluista noin vaan pääse eroon! Sunnuntaina ihan seurakisatuomarointia Keravalla- tästä se taas lähtee!


Kuvassa vielä Norilon tyylinäyte  Katri Siltalan omistamalla Dutch Bealeau´lla jolle tehtävät olivat helpohkot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti