sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Miltä kuulostaisi rantaloma Dublinissa? Tai kallio & kivet? vol. 3)

Lentoasemalla myöhästynyttä lentoa odotellessa oli mukava katsastaa Irlannin viikon kuvat ja sulatella kaikkea kokemaamme . Aikamoinen annos, sanoisin, ja hauska huipentuma oli tänään vierailu Dublinin paikalliselle rannalle- ei sille pisimälle ja hienoimmalle, mutta mukavalle kuitenkin ja hotellimme lähipiirissä: Kolmen ihanan naisen ominaisuudessa harkitsimme jopa kävellen suorittaa reilun 5km matkan, mutta kun taksi oli nopeasti ja edullisesti saatavilla, säästimme ne kävelykilometrit lentoaseman tax freehen. Myös taksikuskimme  oli sitä mieltä että 5km kävely takaisin ylämäkeen olisi sulaa hulluutta. Muitain hauskoja asioita hän laukoi, nämä irlantilaiset ovat varsinaisia irvileukoja!
Auringossa ja merestä nauttien saimme useamman tunnin kulumaan, ja vaikka hotellihuoneet jo oli luovutettu, totesimme vain yhdessä suolaisen ihopinnan olevan terveellinen ja kauneutta edistävä.
Kuvasta selvinnee, ettemme tosiaan olleet niitä ainoita merileijonia, ja vaikka itse ranta betoni&kivipäällysteinen, odotti jo rantavedessä ihana hiekka ja pieniä simpukoitakin löytyi tuliaisiksi pojanpojille. Toki tuli uituakin, lämpötila arviolta 16-17oC  ja matkaa ehkä 600-700m - aallokkokin taipui uimiseen ihan mukavasti ja laskuvesi-ilmiö näyttäytyi sitten aivan lopussa- tämä myös uutta ja ihmeellistä suomalaiselle sen suolan lisäksi!
Kuvassa siis "Ihanat naset rannalla" kirj Monica Fagerhom 1994...   ; myös elokuva)

Tässä kaikkiaan mukava päätös tapahtumarikkaalle viikolle, josta tulossa vielä useampia postauksia kuvineen- vasta kotona pääsen purkamaan "oikean" kameran kuvat.
Luonto on ihmeellinen ja retkemme Moherin rantakallioille ja eilen Pohjois Irlannin puolelle Giants Causeen olivat meille kaikille niin hyödyllisiä- miten pieni ihminen kuitenkin on luonnon edessä!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti