torstai 26. heinäkuuta 2018

Ihana lämpö, nuo sinilevät vaan joutaisi pois -kestävä kehitys nyt kunniaan!

Kestävän kehityksen kohdat 6 ja 14 - puhdas vesi ja sanitaatio sekä vedenalainen elämä - ovat tällä hetkellä koetuksella; ja nyt myönnetään että ilmastonmuutoksella on sormensa pelissä kun Suomessakin eletään hellekautta jo ties monettako viikkoa!  Nyt tarvitaan ilmastotekoja- kohta 13- sanoo se Trumppi mitä tahansa!

Mutta lämmöstä en ainakaaan minä valita- niin kauan kun löytyy sen verran puhtaita järviä että pääsee pulahtamaan, keli on ihana! Hevoset eivät myöskään tunnu kuumuudesta juuri kärsivän -paarmat on eri asia- mutta tunteja on mieluusti pidetty aamulla aikaisin tai iltamyöhäsellä ratsastajien hyväksi . :)

Tämä on vaan hyvä huomautus meidän länsimaisten ihmisten ylikuluttamiselle, likaamiselle ja tuhlaamiselle- ensimmäistä kertaa kuulin Suomen radiouutisissa että vedenkäyttöä voisi rajoittaa!!! FINE!
Arkikielellä esim itse säästän mahdollisuuksien mukaan pesuvettä tai vastaavaa kukkienkasteluun - liian helposti sitä vettä vain "lorotetaan" kun hanasta riittää! Irlannissa tuli voimaan puutarhojen kastelukielto vierailumme aikana!
Sustainable development - kurssin lopputyötä tässä suunnittelen tarjottavaksi KeskiUudenmaan kieltenopettajien syyspäivillä joten takaisin tekstien ja työn pariin . Tämä blogipostaus vain välihuomautuksena...

http://www.undp.org/content/undp/en/home/sustainable-development.html

https://www.ykliitto.fi/yk70v/yk/kehitys/post-2015




Tällaista tänään, tärkeitä asioita!
PITÄKÄÄMME HUOLTA niin toisistamme kuin ympäristöstämmekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti