tiistai 6. kesäkuuta 2017

KESÄ _ SOMMAR _ SUMMER _ LÈTE`





Oheistan vain muutaman kuvan Orimattilasta Kyröjen orilaitumelta- ei mitään "raflaavaa" tapahtunut kun vieraita varsoja vain yksi ja muut talosta. Mutta kimppavarsamme GAWAIN otti itselleen pikkuveljensä  GARETH ( i Ludvig von Bayern) lisäksi kaksi muuta vuotiasta "hoitoon" ja vei ne isojen poikien ulottumattomiin...

Tämä orivarsalaidun, -etenkin niissä olosuhteissa mitä Orimattilan Mallusjoella on tarjolla ylä- ja alamäkineen ja purosta juotto - on mielestäni aivan ehdoton asia nuorten poikien koulutuksessa ja kasvamisessa. Vaikka itselläni on ollut tammaoille laidunta reilustikin aikanaan omasta takaa, olen aina vienyt orivarsta vieraalle "poikaleirille" - ihan vaan toisiaan kouluttaman! "Pojat on poikia" - oli ne sitten neli- tai kaksijalkaisia!

Keväällä on käsitelty niin yksi- kuin kaksivuotiaat, joten ne voi huoletta "unohtaa"" villiintymään keskenään kesän yli - toki ne päivittäin tarkistetaan ja laidunlohko vaihdetaan vajaan kuukauden välein. Kelien mukaan sitten syyskuun lopulla korjataan pojat talteeen ja työ jatkuu.
HEVOSENELÄMÄksi tätä kutsutaan.








oikeanpuoleinen läsipää GARETH i Ludvig von Bayern e valiopalkittu BP-voiittaja GRIXE  myytävänä!






Näillä laitumilla o kirmannut niin Siiri Kyrön siitosori Allu kuin Grixien vanhemmat varsat Galahad ja Graal sekä kenttäkisahevonen Dio; monesta muusta puhumattakaan. Peruskuntoa ja käytöstä - sitä ne täältä saavat!
Katson vielä löydänkö muutamia hyvälaatuisia vanhempia kuvia vertailuksi...

vuoden 2016 satoa...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti