sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

paluu hevosmaailmaan - kyvyt esiin- mittelöitä ja kouluratsastusta.Iloiset terveiset Ypäjän hallimestaruuksista! Sopivan kisan olin valinnut "takapenkkiläiseksi" kun tuomarit (Kainulainen, Summanen ja Nysten) olivat hyvin yksimielisiä, taso oli hyvä ja lähtöjä halli GP:ssä peräti 11 ! Voittajan on helppo hymyillä - Stella Hagelstamin tamma senkun varmistuu suorituksissaan ja sitä oli ilo katsella!
Tuomisen Kirsi minun lisäkseni on korottamassa tuomarioikeuksiaan II-seen joten vaadittuja tuomarityöskentelyn seuraamisia toteutimme Nystenin Paulan ympärillä - sananmukaisesti! Vähän nihkeästi lähdin kotoota päivällä liikenteeseen -edestakaisin Ypäälle 11:a ratsukon takia tekee kuitenkin 320km- mutta tasaisia suorituksia katsoessa innostus lähes karkasi käsistä! Seuraava koettelemus onkin jo viikon kuluttua Ainossa ja kesällä edessä omat koearvostelut- ainakin nyt olo tuntui varsin varmalta ja mielipiteet olivat samansuuntaiset tuomariston kanssa!-Myönnettäköön, olen melko vähän seurannut "kotimaista kärkeä" koska GP tasolle ei kunnialla ole päästy moneen vuoteen ja osallistujamäärät ovat olleet kourallinen. Mieluummin olen seurannut ulkomailla kv-tason kisoja, mutta nyt täytynee jo kiinnostua kotimaisistakin ratsastajistamme ja etenkin hevosista- ihana  New Hill Julitrea sentään FWB!

Jo viikolla katseltiin FWB -hevosia- Boessa kyvyt-esiin-mittelöiden nimissä.Taas kerran tuli se tosiasia esille, että nuorten - niin ihmisten kun eläintenkin - kanssa kaikki on mahdollista ja aina on oltava varasuunnitelma "B" ja muutenkin varauduttava pahimpaan vaikka parasta toivotaan!
Kyröiltä olimme liikenteessä peräti viiden hevosen voimin - kimppahevosemme Gawain kulki tottuneesti yksin  (minä ajoin vähemmän tottuneesti yksin - auto+koppi-yhdistelmä ei vieläkään tunnu kotoisalta yli 30:n kuorma/pakettiautovuoden jälkeen!) ja käyttäytyi hyvin vaikka kotosalla jo satunnainen aurinko on saanut pojan hormonit hyrräämään ja etupää on kovasti keventynyt! Ensimmäisellä hyppykerralla hieman hakeminen tempossa ja muutakin ihmettelemistä, mutta nyt jo odotin jonkinlaista "pankin räjäytystä" - turhaan! Kovin oli maltillista ja suorastaan laiskaa pojan meno- tehtävät suoritettiin niinkuin palkkaa nauttivan työntekijän kuuluu, muttei yhtään siitä yli. Masha Collianderin arvostellessa askellajeja meno lähes hyytyi ja ravi oli osittain jopa epäpuhdasta. Selityskin taisi löytyä kun Siiri kertoi oreilla olleen jo aamupäivällä vallan "nyrkkitappelut" ja koko porukka oli vähän väsähtänyttä vaikka ne oli jo puoliltapäivin erotettu.-Porukan ainoa Lily-tamma sitten käyttäytyi kuten ladyjen kuuluu ja pääsi finaaliin sekä koulu-että estepuolelle!Muutamia muitakin lieviä pettymyksiä nähtiin tilaisuudessa- ihmiset niin odottavat varsoistaan niin paljon eivätkä muista että kyseessä on elävät eläimet - meillä kaikilla voi olla hyvä tai huono päivä! (Tämän kun muistaisi aina koulussakin! )
LUGN - LYDIG -LÖSGJORD tuli taas mieleen näitä nuoria katsellessa - siitä se alkaa! Voisimme vapaasti suomentaa LUOTTAVAINEN- LUPSAKKA ja LAKIA KUNNIOTTAVA jotta kaikki "ällät" pysyvät kyydissä!
Pikkupojasta pakko laittaa kuva - myönnän että on ollut hieman hankala tapaus arkuutensa vuoksi, mutta nyt kun on tajunnut miksi niitä puomeja pitkin maneesia on ripoteltu, niin johan lähtee! Kerran viikossa koko talvi onkin jo harjoiteltu...Kaikki oppivat niin eritavoin, joillekin se alku on väännettäv vallan rautalangasta että menee perille. Mutta sitten...

https://www.youtube.com/watch?v=8eKnRSmu4zk


Tämä pätee kaikkeen mitä opetetaan -eri asiat ovat eri tyypeille helppoja, ja joskus tulee positiivisia yllätyksiäkin. Mutta tähän loppuun - yksi asia on varma ; labradorit oppivat makupalojen avulla MITÄ VAIN! Uusin opittu asia on Kyröjen naapurien koiran ruokavati. Eli koirat pidettävä kytkettyinä 1.3-1.8. ja Fasu senkin jälkeen....sanomista tuli, ja reilusti.

"Minäkö ahne? ja tottelematon?" 

Pääsiäinen selätetty, seuraavaksi vuorossa vappu - elämä on joskus vaan niin ihanaa - "kun sen oikein oivaltaa"  Mukavaa mutta vähälumista viikkoa kaikille lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti