maanantai 6. helmikuuta 2017

Talviuintia, suomalaista leivontaa ja kilpailuviettiä-siitä oli viikonloppu tehty!

-Kilpailuvietti- mikä ihana syy lähteä kisoihin!    
Oli kyse sitten ratsastuksesta, ravurheilusta, Naisten kympistä tai avantouinnista - kisata täytyy! Ja ellei muuta, itseään vastaan! Mutta nyt jo kolmannenn kerran talvi (=avanto) uinnin SM:iin osallistuneena, voin vain todeta että on niin mukava, joukkuehenkinen ja samalla rento laji joka ihmisiä yhdistää eikä kenenkään tarvitse "verissä suin"kamppailla! Suomalainen kateus on kaukana - ainakin meidän mäntsäläläisessä porukassa kaikki puhaltaa yhteen hiileen ja kisaa käydään kelloa vastaan ja omia aikoja seurataan eikä vahdita naapuria tuloslistojen kanssa!
Osa porukastamme matkasi jo Nurmijärven kisaporukan mukana Savonlinnaan perjantaiaamuna, mutta työ- ym kiireiden takia meitä oli kolme ladyä jotka vasta perjantai-iltana ahtautuivat minun Volvooni ja hurahtivat vajaassa neljässä tunnissa määränpäähän Tanhuvaaran urheiluopistolle jossa aivan asiallinen majoitus oppilasasuntolassa ja sijainti aivan pelipaikan vieressä! Ylläoleva kuva otettu asunnon vierestä, oman auton edestä! Ko. urheiluopisto viettää myös -Suomen lailla- satavuotisjuhlia ja siellä järjestetään ammattikoulutsta liikunnanohjauksen perustutkintoon ja liikunnan ammattitutkinto; joista viimemainittu aikuisille suunnattu näyttöpohjainen. Myös urheiluakatemia toimii Tanhuvaarassa ja olosuhteet ovat aivan erinomaiset ja Savonlinna reilun 10km päässä! Talon oppilaita olikin mukavasti mukana järjestelytehtävissä ja savolainen lupsakkuus ja ystävällisyys oli aivan käsinkosketeltavissa- mm jouduimme käyttämään talon huoltomiespalveluja koska huoneessamme ilmanvaihtosysteemi eli aivan omaa, erittäin äänekästä elämäänsä. Palvelu pelasi lupsakkaasti ja nopeasti- kun ensimmäinen korjausyritys ei toiminut, olikin seuraavan aamupäivän aikana ilmaantunut ilmastoteipit tarpeellisiin kohtiin ja seuraava yö nukuttiin sitten rauhallisesti.

Osallistumis"mitali" savolaiseen malliin


Kilapilijoissa löytyy ikäryhmittäin hyvinkin erilaista väkeä - kuvassa 70-75 vuotiaiden maaliintulon jälkeisiä tunnelmia. Osa nuoremmista- etenkin miesosallistujista- oli tosi timmissä kunnossa ja hieman tosikkomaisia joten olivat  ilmeisesti harrastaneet kilpauintia lämpimissäkin vesissä, mutta kaikissa luokissa mahtui joukkoon hieman paremminsyöneitä kavereita niin miehissä kuin naisissakin! Kärkisijat menivät toki niille jo treenanneille, ja bvähän oli juttua siitä, pitäisikö sarjat jakaa nk. harrastelijoille erikseen, mutta eipä nuo palkinnot niin päätähuimaavia ole että tällaista jakoa olisi tarpeen tehdä -illallisilla oli kaikilla niin mu-ka-vaa ja osa oli jatkanut kello neljään asti....
Oma tulokseni jäi päälle 30 sekunnin vaikka eräni voitinkin olin lopputuloksissa 18/ 36. Joukkueellemmekaan ei sunnuntaina tullut mitalisijaa, mutta hyvin tsemppasimme yhteisajalla 2min 1sek ollen 8/11. Kukaan ei porukastamme yltänyt aivan kärkisijoille mutta osallistuminen oli tärkeintä - ja ehdottomasti- hauskinta - koko kisassa! Tällaisia tapahtumia jossa luodaan yhteisöllisyyttä ja me-henkeä saisi olla paljon lisää! Ei sitä  kilpa-urheilua aina niin tosissaan pidä ottaa! (Olympialaiset ja MM - ovat toki erikseen, mutta tämä laji on niin leppoisa! Ja kylmä!Kuvassa iltaohjelman voimisteluryhmä joka oli idearikkaudessaan ja ohjelmatoteutukseltaan hyvinkin samanlainen kun kaikkien tuntema "Mallusjoen miesvoimistelijat" ja yleisö sai nauraa. Opintopisteitä lie pojille ohjelmasta ainakin herunnut???
Koska joukossamme oli paljon mieskatsojiakin, oli Opiston tytötkin valmistaneet yleisön viihdykkeeksi oman voimistelupainotteisen voimisteluohjelman. Toki paljon perinteisemmän, jossa sitten naiskauneus sai ansaitsemansa aplodit!
Ruoka oli hyvää ja kiitos buffet-tarjoilun sitä oli todella riittävästi, joten järjestäjinä sai tämä Suomen vanhimpiin kuuluva urheiluopisto kyllä ihan täydet pisteet!Vaikka nyt mitään varsinaista "opiskelu-uutta" tämä reissua ei tarjonnut on pakko tässäkin kertoa (Facebookin jo levitin tietoa!!) Runebergintortuista joita Siiskosen leipomo aivan ITSE oli leiponut Juvalla! Vaikka EU mielestäni ihan Suomen kannalta on ollut ok, on tietty "kilpailuttaminen" ja systeemin orjallinen noudattaminen aiheuttanut ikäviä sivukäänteitä maassamme - kuten nämä Latviassa valmistetut Fazerin Runeberginleivokset tai Eestistä tuotava "Vana Tallin"- tms likööri Suomen juhlavuoden kunniaksi!!! Joten muistakaamme hyvät ystävät suosia suomalaista- ainakin kun on pienyrittäjistä kyse!

-Vasemmanpuoleinen kuva vielä kisapaikalta ja ihalun aiheena jääveistokset joissa illalla paloi tuli - ihania pieniä yksityiskohtia ja vaivannäköä joita ainakin meidän porukkamme osasi arvostaa!
Pienistä asioista on hyvä mieli koottu!


   Tämä menee nyt mainostamisen piikkiin - vaikkei minulle tästä maksetakaan-  mutta yrittämistä pitää palkita. ainakin kun on pienyrityksistä kyse - sellaisia Suomessa tarvitaan!

Mukavan viikonlopun jälkeen työt odottaa- liikuntaa luvassa kuinka ollakaan!

Hiihtoloman jälkeen työmatkat pitenee, mutta innolla odotan mitä kevät tuo tullessaan - uteliaisuus on se mikä pitää mielen virkeänä!