maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulumaa, joulukuusi, joulusiivous, jouluruoka, joulustressi, joulumaastoilua ja löhöämistäkinkö?Saaren joulumaa- lähes jo traditio Mäntsälän Saaren  KEUDAlla ! Tänä vuonna keksin äidilleni joululahjaksi käyttää häntä siellä ja kuunnella myös Suvi Teräsniskan joulukonsertti. Olipa taas aika upea kokemus ja mammakin tykkäsi- tajusin vasta autossa matkalla Saarelle etten koskaan ole ollut oman äitini kanssa minkäänlaisessa musiikkitilaisuudessa ellei nyt lapsuuden satunnaisia joulukirkossakäyntejä lasketa? Jopa hieman jännitin kun näitä mietin, ja helpotus oli suuri kun äitini kuiskaten totesi tykkäävänsä laulajan äänestä ja kappaleetkin oli ihan kivoja. Jess, taisin onnistua tässä lahjavalinnassa?
Mäntsälän floristit olivat panneet parastaan ja ihailimme käytäville ja kasvihuoneisiin asetettua näyttelyä - tänä vuonna saatiin vallan kansainvälistä menestystä kun Lila Hagman (olen opettanut hälle äikkää-kirj.huom) voitti Skills kisoissa kultaa! Ja nämä kukka-asetelmat vaan ovat niin .huh.

Joulukuusi olikin sitten seuraava projekti- sain poikia houkuteltua mukaani ja peräkärryllä sitten tuotiin minulle ja perheelliselle pojalleni kuuset tänne keskustaan.Tuolla se verannalla makoilee, kuusi meinaan, ja odottaa että virittäisin sen jalkaan ja koristelisin. Aatonaattona sitten.

Ratsastustunteja olen pitänyt ihan mielenkiinnolla- Järvenpäässä iloisia ja mukavia oppilaita ja perjantaiset neljä tuntia kuluvat nopeasti. Asia olisikin eri, jos niitä tunteja pitäisi viisi-kuusi päivää viikossa! Kaikki, mitä paljon tekee, käynee työstä? Tämän syksyn lukujärjestys KEUDAllakin on ollut sen verran väljä, että mieluusti olen tunteja valmistellut ja kouluun mennyt - tänään on vielä "jälkihuollon" aika kun saan numeroita opintosuoritteisiin. Ennen sitä vielä jokunen tehtävä tarkistamati- "ressiä pukkaa". Hyvä syy muuten siirtää joulusiivousta! (tai jättää tekemättä??Ei täällä NIIN likaista ole etteikö imurointi ja lattianpesu riittäisi?)


Uskomaton muodonmuutos tapahtuu vuosittain Saarella ennen Joulumaan avajaisia- kasvihuoneista tehdään niin esiintymislavaa kuin lapsille joulupolkua eläimineen ja joka vuosi on uusia ajatuksia kehitelty- kiitos vaihtuvien oppilaiden ideoiden tulva riittää!
Yllättävän hyvin toimii akustiikkakin kasvihuoneessa- Teräsniska sanoi leikillisesti olevansa lähinnä huolissaan ettei automaattinen kastelujärjestelmä kesken hänen laulujaan ala toimimaan... (Ei alkanut, sai laulaa rauhassa)  -Tänään vielä ehtii - paljon olisi tulijoita jos aukioloaikoja pidennettäisiin  -tuosta on joskus opekokouksessakin puhuttu - mutta rankan syksyn jälkeen tuntuu siltä että oppilaiden lisäksi opettajatkin kaipaavat joululomalle, joten vielä on yleisön tyydyttävä vajaaseen viikkoon.
Jouluruoka. En laita tähän reseptejä.  Puhuttiin poikien kanssa että ainakin itsetehdyn sillin ja lanttulaatikon voisi unohtaa. Enkä aio herneitäään keittää ja unohtaa taas mikroon....Ehkä jotain uutta- perinteet ovat hienoja mutta voihan niitä hieman joskus uusiakin ja muokata, eikö? Savukalkkunaa jo ostin kun kokonaisena uunitetusta tulee turhan kuiva.
-Jouluterrorismikin nosti päätään, ikäviä uutisia Berliinistä aamun uutisissa. Sanaton olen, tätäkö on odotettavissa epävakaassa maailmassamme?
Onneksi pääsee hevosen selässä pois noista ajatuksista- ratsastin vallan "oikeasti" Grixiellä sunnuntaina ja nautin siitä, että tamma kuntoutuu ja yhä on se herkkä kuuliainen hevonen joka minulla on syntynyt yli kaksikymmentä vuotta sitten! Eilen oltiin sitten parin tytön ja Fasun kanssa kävelymaastolenkillä- minulle siinä eniten hiki tuli kun olin varautunut kunnon talvivaattein ja hevosen talsivat sellaista "kävellen-voittoon"-vauhtia! No, kuntoilun parhaudesta taisin juuri viimeksi kommentoida joten hyvä vaan- kinkunsulatusta ennakkoon!
Tänään päätän tähän, muutama hevosaiheinen luontokuva loppuun ja muistakaa hyvät ystävät löhöilläkin- minulla kun on lukemattomia kirjoja kirjahyllyssäni, olisiko aika lukea niitä? Saatan toki joulunpyhinä taas ottaa kantaa opetusmailmaan ja nuorten hevosten koulutukseen, mutta nyt JOULUJA!Valkeaa joulua on luvattu vain maamme pohjoisosiin, mutta hauskaa kuuraa on ollut viimeaikoina milloin missäkin. Niin kaunista!


ja tässä lopuksi ; Sanelma-kissa toivottaa kaikille stressintöntä joulunalusaikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti