perjantai 18. marraskuuta 2016

Saako masentua kun kelit mättää ja nukuttaa?


Kuvassa yllättäen pirteä hevonen ja masentuneen oloinen koira - kuka nyt ei masentuisi kun mamma komentaa pysähtymään ja vielä istumaankin kesken lenkin?
Lyhyesti viisu kaunis- Grixie sairastui pari viikkoa sitten ensin lievään ähkyyn ja sitä kautta rajuun suolistotulehdukseen eikä kuollakupsahtaminenkaan ollut kaukana- veriarvojen mukaan sen ei olisi pitänyt pystyssä edes pysyä mutta niin vaan tuo rautainen mamma hoiti itsensä ja varsansa ja saatuaan nesteytystä päätti tokeentua kokonaan! Lapsukainen onneksi jo siinä iässä että saatiin viikossa vierotettua - onneksi pihatossa on se "kummitäti" eli 2-vuotias joka rakastaa lastenhoitoa!
Ehkä raadollisinta koko asiassa oli se, että jos tamman olisi laittanut pois eläinlääkärin todistuksen perusteella heti, olisi siitä saanut korvauksen. Nyt tuloksena vain iso lääkärilasku, mutta onneksi myös tervehtymäänpäin oleva  hevonen. Sunnuntaina muutettiin taas Sääksjärvelle,ja kun oikein mättää, mättää kaikki. En ollut itse mukana lastaamassa kun vahdin varsan edesottamuksia hetkisen, enkä ollut muistanut kertoa tamman laitakauhusta. No, asia tuli selvästi ilmi kun oli ajettu 200 metriä, tamma nurin ja uuteen koppiin vaurioita - hevoselle ei kuitenkaan käynyt mitään. AINA pitäisi kaikki muistaa kertoa - hyvä minä kun viestintää opetan ja itse törmään huonoon sellaiseen jatkuvasti ja omalta taholta!

 Kuvissa pikkumies "Gareth" -tässä jo hoitotäti Lillin (Kyrö Velvet Lily) silmien alla.

Viestinnästä markkinointiin - ei meidän suomalaisten vahvuusaluetta -todellakaan!
Oppilaille aiheesta puhuessani - ja markkinoinnin tärkeydestä etenkin - en mainitse että minulla on 1½ hevosta myymättä lähinnä omasta saamattomuudestani johtuen! Jotenkin olin kuvitellut että hyvä tuote myy itse itsensä, mutta hei, ellei tuotteen olemassaolostakaan kukaan

tiedä, miten kauppa silloin käy? Tuotteista ei löydy editoitua,musiikilla höystettyä  upeita videoita eikä niitä ole esitelty EBEF-näyttelyssä ja vuodenaikaa ajatellen - ei suomalainen hevosenvarsa todellakaan ole parhaimmillaan marraskuisessa harmaassa sadekelissä!
Markkinoinnista hevosmaailmassa voisimme todella ottaa oppia saksalaisilta ja hollantilaisilta joilla on hyvinjärjestetyt myyntitilaisuudet ja huutokaupat vuosittain. Hinnat kohoavat laatuvarsojen kohdalla taivaisiin keskihinnankin ollessa liki 10.000 euron - kipailu on kovaa ja minä ihmettelen usein, mitä kasvattajlle jää jos varsasta ei saakaan kuin 5-6 tuhatta ja valmisteluihin helposti on mennyt jo muutama tuhat kuvineen ja viimeistelyineen itse tapahtumaan kuljettamisesta ja osallistumisesta puhumattakaan! Etäisyydet nyt ovat sielläpäin lyhyemmät ja keliolot talvellakin inhimilliset, mutta silti! Kovaa on kaupankäynti ja markkinointi!

GAWAIN I s. 8.5.2016  i. Stenograpg e. Grixie 

Mainosmielessä laitettu siis tämäkin kuva tähän - kimppavarsasta myyty puolet eli osaomistajia on jo viisi, itselleni jätän mieluusti yhden osuuden joten neljä osuutta (á 1400€) vielä tarjolla!
Kaveri on jo tulotilinsä avannut saadessaan Savijärven näyttelyssä lokakuussa 38 pistettä joka oikeuttaa hyvään II-palkintoon ja 170 euron valtionavustukseen!
Tässä siis osuuteni markkinoinnista tänään, olkaa hyvät!
Ravipuolella näitä "hevoskimppoja" on paljon ja osakkaitakin saattaa olla viitisenkymmentä ellei enemmän, jolloin kustannukset toki pekkaa-päälle ovat pienet. ratsupuolella juttu on uusi eikä niitä suuria voittoja ole luvasssa (ennenkuin) poika kilpailee kansainvälisellä tasolla, mutta sinne toki on tavoitteena päästä!

Sitten opettamiseen ja oppilaisiin - minulle on syksyn mittaan kerääntynyt laajaakin laajempi valikoimia erilaisia käytäntöjä, erilaisia kokemuksia oppilaista,eri opetusmenetelmiä, olen päivittänyt uutta OPS:ia kohdallani ja seurannut kolleegojen päivityksiä..Liitän tähän joitakin kiinnostavia linkkejä ja juttuja, kommentteja sillä nyt jos koskaan on opetusmaailma tuulessa- kysynkin, miten pitkälle uusi OPS johtuu tavoitelluista säästöistä jotka vaan on naamioitu uuteen muotoon? Jos kysymme asiantuntijoilta, ei niitä tuloksia pelkällä digitaalisilla ratkaisuilla saavuteta! Ihminen siellä opettaa ja on oppilaiden kouluelämässä läsnä jotta oppimista tapahtuisi, ei pelkät koneet!!!

http://yle.fi/uutiset/3-8426258

http://www.talouselama.fi/uutiset/komissio-huomautti-suomen-koulutusleikkauksista-6597265

http://yle.fi/uutiset/3-8446712

Opettajuus on hukassa kaiken integroitumisen keskellä ja pahimmillaan tämä "itsenäinen tiedonahku" joita oppilailta nyt kysytään, johtaa siihen ettei kukaan tee mitään.Vain ne kympin oppilaat jotka muutenkin ovat aktiivisia, osaavat itse tarvittavaa tietoa etsiä! Ihan tähän laiskaan opettajajohtoista opetusta kaipaavaan ryhmään myönnän kuuluvani itsekin - Hämeenlinnassa tuli usein turhautunut olo kun porukan vetäjät vain "käskivät tekemään" ja valvoivat vierestä. Välillä mietittiinkin mistä heille palkaa maksetaan? Nyt samaa miettivät peruskoulun ja toien asteen oppilaat omista opettajistaan...
Toki, integrointi ja muurien alasajo oppiaineiden väliltä tuottaa varmasti jotain hyvääkin sillä joskus ainesidonnaisuus on ollut lähes esteenä opitun soveltamiseen - ammattikoulussa on hyvä kysyä minkälaista englantia / ruotsia /äikkää/matikkaa tarvitaan milläkin alalla ja yhteistyötä on tehtävä!
Ensi viikolla tulossa toimintaviikko ja saan keskiviikon tunnit suunnitella uusiksi - eri työohjeiden filmatisointi käynee kännykänkäyttäjiltä vallan hulppeasti tuolloin!

Palaan lyhyesti viimekesäiseen Tanskanvierailuuni - nyt on Opettaja-lehessä juttuni julkaistu, tosin kovin lyhennettynä ja ilman kuvaa mutta parempi kuin ei mitään. Yhä miettiessäni Lökkefondenin toimintaa olen otettu -siellä oli niin "välittämisen meininki" ja jokainen otettiin huomioon yksilönä. Ja tärkeintä oli mielestäni rajojen asettelu - ne löytyivät heti, ei niitä tarvittu etsiä!
Tässä olisi meillä tavoittelemisen tarvetta - pelkästään yhteisten sääntöjen löytyminen ottaa välillä koville - joku opettaja ei välitä vaikka oppilaat istuvat luokassa takki ja pipo päällä, leikkivät kännykällään ja juovat piristysjuomia......tsiisus, sanon minä!
No, natsimaineessahan olen....

Ja tällä hetkellä vähän mase - liekö kelistä sitten? Työrupeama kestää jouluun asti, sitten ei tietoakaan muusta kuin hetkittäisistä sijaisuuksista ellei jotain ihmeellistä ilmaannu. Sitä ruotsia vastahakoisille amislaisille mieluiten opettaisin, onkohan se sitä kutsumusta?

- Tämäkin kuva pakko laittaa - tilhet tyhjensivät parissa päivässä pihamme pihlajan marjoista viime viikolla. Syömisien välissä istuivat laulamassa kuorossa koivussa. Humalassa lie olleet, niin kovaäänistä oli meteli, mitä lie käyneitä marjoja  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti