lauantai 16. heinäkuuta 2016

Ikävinäkin aikoina - taidetta ja kulttuuria leivän lisäksi kaikille!



Ihanaa- Pojalta lahjaksi saatu museokortti tulee hyötyyn ja  käyttöön - sadekelillä vanhin pojistani lupautui kaveriksi ja eikun junalla Helsinkiin ja Ateneumiin. HUOM! Pitimän poiketa myös Kiasmassa- sielläkin mielenkiintoinen näyttely - mutta aikaa kului niin suomalaisten klassikoiden kuin Alice Neelin tauluja tutkien kokopäivän edestä - syömässä käytiin välillä ja taas jatkettiin!

Nämä vanhat suomalaiset klassikot soisi jokaiselle nuorellekin katsottavaksi - siis ihan "livenä" ja tämä on nyt opastettunakin mahdollista 2020 joulukuun loppuun saakka- kolmannessa kerroksessa lie sitten ne vaihtuvat näyttelyt jossa USAlainen Alice Neel jatkaa nyt lokakuun alkuun.Innoituksena minlle lie ollut myös facebookista kopsaamani Savon Sanomien Kati Outisen haastattelu missä hän kannustaa myös kansalle niitä sirkuhuveja" - taide, oli se sitten musiikki, teatteri, kuvataide, performanssi - se ruokkii sielua!Vaikka ammattikoulun pulella "taide&kulttuuri"-kurssi laitettiin vapaaehtoisvalinnaisten joukkoon uudessa OPS:issa, toivon todella että opettajat ujuttaisivat sitä sitten vaikka taitavasti integroituna aina johonkin väliin! Tästä pelottavasta kaksijakoisuudesta duunarit-valkokaulusporvarit olen tainnut aiemminkin jo mainita...

http://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/Kati-Outinen-Helppous-hallita-tiet%C3%A4m%C3%A4tt%C3%B6mi%C3%A4-ja-sivistym%C3%A4tt%C3%B6mi%C3%A4-ohjaa-politiikkaa/795829?pwbi=1ca3f3d13918fab88e8e46572d3aea11


kannattaa lukea!
Oma tekeminenkin on tärkeätä- kun osaa laittaa tavoitteet oikein niin tulokset voivat positiivisesti yllättää! Ja vaikka taidetta vain katselisi, niin siinä voi antaa mielikuvituksen lentää - sitä tässä maailmassa tarvitaan! Ja jotkut teokset vaan ovat niin kauniita että silmä ja mieli lepää! Oma suosikkini on Edelfeltin "kuningatar Blanka" mutta makuasioista ei sovi kiistellä!
Ennen siirtymistä Alice Neelin tunnepitoisiin teoksiin, oheistan muutaman kuvan - katsojalle jää sitten mietintään mitkä tutut tekeleet ovatkaan kyseessä! (taas tuli tältäkin pojalta palautetta mun jatkuvasta valokuvaamisesta... tällä hetkellä minun tapani vangita kuvamuistoja ja omalla tavallani tedä taidettakin?)











1800-luku, romantiikan aikaa, Suomen taiteen nk kulta-aika.
Gallen_kallelaa, Holmbergia, Edelfeltiä, Simbergiä... ja löytyy ihan kiva linkki missä taiteilijakohtaisesti Ateneumin ja muiden museoiden töitä  esillä- kannattaa katsoa!

http://kokoelmat.fng.fi/app?mode=gallery&si=http%3A%2F%2Fwww.ateneum.fi&museummode=all&page=5#listmod

"Auta Aino pois vedestä tai vedä Väinämöinen veneineen nurin" - näin yritimme! :)

(kuvanäytteissä : Kyröskoski, haavoittunut enkeli, taistelevat metsot,hautajaissaatto veneellä,haavoittunut enkeli jälleen, Kullervon kirous ja saaristossa)



Muutama ajatus kesästä siihen kuuluvine lomineen - ei tahdo minulta onnistua tuo letkottelu ja laiskottelu ja pelkkä "oleminen" vaikka se niin terveellistä olisikin! Jossain uudessa tutkimuksessa taas mainittiin että kun aivoille antaa lomaa, ne todellisuudessa latautuvat ja tulee tilaa UUSILLE ajatuksille ja ideoille! Jotain kun pitäisi kokoajan tehrä!
No, tekniikkaan ja digitalisaatioon liittyvistä jutuista minulla on vielä paljon opittavaa ennen uuden lukukauden alkamista, mieluummin kuitenkin valitsee näitä iloa tuottavia tapahtumia ! Mäntsän taidenäyttely vielä kokematta, ja Kiasma toki.
-Alice Neelin teokset puhuttavia, eivät niinkään tarkkaan "tuherrettuja" mutta mikä tunnelman ja ilmeiden vangitsija hän onkaan ollut! Ja naisiasianainen - hyvä hyvä!
-Drengeakademien leiristä kertomus meni uusiksi omien söhläysten takia. Aina oppii! Tarkempana pitää olla kun näitä sormiaan tässä nappulastossa levittelee, uudesta puhelimesta puhumattakaan!
Mutta hei, kun aurino paistaa on liian kirkasta olla koneella joten ulos ylös ja lenkille! Pääomaa sekin!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti