maanantai 27. heinäkuuta 2015

29-31.7. -odotettavissa englantia- porvoolaisittain!

SUKOL:n järjestämä kieltenopettajien englanninkesäkurssi odottaa ke-pe Porvoossa, ja vetäjänä superihana Mark Andrews GB:sta jonka kurssilla Kuopiossa olin jo kaksi vuotta sitten.


 Mark "laivautumassa" Kuopion risteilylle -13

Odotettavissa paljon ideoita, inspiraatiota ja ryhmätöitä and, of course, plenty of interesting discussion in both Finnish and English! Hope the weather will be nice, we will spend one evening strolling around in the old town of Porvoo, and the last evening at the manor Haikko, by boat! Allover, the program seems to be very interesting and I`m looking forward to it!

Palautuminen arkeen sujunut vähitellen, opiskelu- ja työinspis yhä hakuteillä, mutta viikonloppuna sain sentään käytyä Kemiössä ja poikkesin Kiskoon moikkaamaan myymääni hevosta, Lauraa. Oli mukava nähdä hevonen tyytyväisenä ja toimvana ratsain ja kisaura Martta-tyttösen kanssa on mukavasti alkanut, sijoituksia ja jopa voittoja on tullut niin este- kuin koulukisoistakin! Tämä on kasvattajalle sitä mannaa minkä takia tätä työtä olen jaksanut niin monta vuotta tehdä! 

Lauries Glorie

todistettavasti viimeinen kuva itsestäni ratsastamassa kilpaa, ja vieläpä kouluradalla, on viime vuoden elokuulta Porvoosta. Sijoitusta en muista, luokka oli joku vaB,  kun tuo koulupuoli on ollut itselleni vain välietappi esteisiin....

Mustikoita ja sieniä oli mukanani reissusta, ja kun ne nyt on perattu ja pakastettu, on olo lähes tyytyväinen. Tekemällä asioita ja asettamalla tavoitteita- joskus aivan pieniä- tulee hyvä olo. Näin oppilaillakin. Realistiset tavoitteet, pientä "tyrkkimistä" tarpeen tullen, ja avot- edistystä tapahtuu!

Yksi tosi ikävä asia jota on uutisissa otsikoitu eilen ja tänään, on Muhoksella perhekodin erään hoitajan murha ja nuorten paikalta  pakeneminen autolla. Tätä nimenomaista tapausta sen tarkemmin tuntematta, pelkään että kun pahoinvointi ylittää kaiken mahdollisen rajan , tyhmyys tiivistyy joukossa ja taustat ovat tosiongelmalliset, saattaa tämäntapaisia asioita sattua jatkossakin kun määrärahoja yhä tiukennetaan ja varhainen puuttuminen jää tekemättä! Ei perhekoti ole mikään rikollisten kasvatuslaitos, mutta varojen puuttuessa  ja ilmeisesti byrokratiankin vallitessa, on säästöillä todella ikävät seuraukset. Vasta viiden -kymmenen vuoden kuluttua näemme mitä tämän hallituksen tekemät säästöt koulutukseen maassamme vaikuttavat!

Heinäkuorma vuodelta 2011- tämä kesä oli ensimmäinen yli kahteenkymmeneen vuoteen kun en ole ollut heinätöissä!!! Mikä helpotus ja mikä haikeus!

GRIXIE,GAWAIN JA IRA


ihan pakko laittaa tämäkin kuva  -- pikkuäijä Gawain, reilut 2kk, tykkää hypätä! Tästä ollaan puuhaamassa kimppaomistajuutta, ja "Hevostalli.net" sivuston keskustelupalstalla koko idea, varsa, alullepanijat ym on jo teilattu täysin. Onneksi joukossa myös on ollut ihan kivoja kannanottoja, ja näyttäisi siltä että parinkymmenen hengen kimppaomistajuus toteutuisi. Tästä "some"n voimasta vaan senverran, etteivät ihmiset ajattele miten pahasti he voivat loukata- etenkin nuoret ovat niin herkkiä kritiikille! Kiusaamistahan esiintyy myös, ja tällä saralla ovat tytöt poikia paljon pirullisempia ja taitavempia! 
"Ammuttu nuoli ja sanottu sana- niitä et takaisin saa"
palailen perjantaina tai myöhäistään lauantaina kurssikuulumisten kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti