tiistai 16. kesäkuuta 2015

masennusta, maalausta, malttia ja -juhannusta!

Masennus "hoidettu"  mutta ollut ongelmia löytää ryhmämme yhteinen drive-sivusto- mun it-taidot ovat kovin rajalliset. Kuten kaikki muukin tekniikkaan liittyvä- tänään olen ensimmäistä kertaa leikannut talomme nurmen , ja vieläpä uudella leikkurilla rikkomatta sitä!
Se mikä toiselle on vaikeaa, voi toiselta sujua leikiten! Tämä on hyvä muistaa oppilaiden kanssa ja etsiä niitä vahvuuksia, joita meillä jokaisella on ja joista ammennamme itseluottamusta!
Hyvinkin ikävä, mielenterveyteen liittyvä asia tuli tietooni viime viikolla aiheuttaen paljon mietintää ja suruvalittelukirjeen. . Äidille lapsensa menettäminen on käsittääkseni se kaikkein kamalin mitä voi tapahtua! Voimia voi vaan toivoa!
Nämä suuret surut ovat mös seikka, josta me opettajat usein emme ole tietoisia, ja tässä herää kysymys salassapitovelvollisuudesta ja sen kattavuudesta. Erityisopetuksen toimenpideohjelmaan (2004- 2016) ja KESUun viitaten oli ryhmässämmekin keskustelua siitä, miten tieto oppimisvaikeuksista/sosiaalisista ongelmista tms siirtyy peruskoulusta ammattikouluihin vain vanhempien erityisellä luvalla, ja sittenkin tieto saattaa jäädä kuraattorin tai OPon pöydälle unohduksiin. Miten moni ongelma olisikaan helpompi ratkaista kun taustaa saisi selvitettyä!
Vielä masennuksesta ja sen hoidosta - perjantaina Helsinkipäivä konsertteineen ( mm Haloo Helsinki ja Elastinen) elävä, iloinen syntymäkaupunkini, sitten saunomista ja uintia ja lauantaina maalausta - kaikki lepoa sielulle ja ruumiille! kiire pois myös koulusta, taidetta, kulttuuria, liikuntaa tilalle- eri vaihtoehtoja tarjoten! vaikkapuhutaan itsestäohjautuvuudesta, ei sitä kaikista löydy, opettajan tehtävä on sopivasti "potkia" nuoria toimimaan! seuraavaksi odotettavissa toiminnallinen tai laiska, mutta iki-ihana ja valoisa JUHANNUS!