maanantai 8. kesäkuuta 2015

masennusta ja mielenterveyttä

8.6. uuden viikon uusi maanantai.
Mielenkiintoinen kirja masennuksesta - piti ihan itse ostaa- Mehiläisestä poispotkitun psykologin Aku Kopakkalan teos masennuslääkkeiden ja -hoidon kyseenalaistaminen. Uskomatonta, mutta lähes ½ miljoona ihmisiä Suomessa syö/ on syönyt masennuslääkkeitä elämänsä aikana! -tuttavapiirissä muutama, ja mullekin lääkäri melkein väkisin kirjoitti ISSR-lääkereseptin (en koskaan hakenut) aivotärähdyksen aiheuttaman aivoverenvuotojen jälkihoitoon- uskomatonta!
"Mikä ei tapa, se vahvistaa" ei tunnu enää pitävän paikkansa?
Nuoret koulussa ovat kovan paineen ja ristiriitojen alla -pitäisi samalla olla "kovis" ja kuitenkin lukea ja pärjätä, ja jos vielä on niitä oppimisvaikeuksia ja kenties kotioloissakin moittimista - AVOT, eikun lääkäriin ja pilleriä nassuun!!
Vaihtoehtoisia hoitoja / oheishoitoja on yllättävän aljon, ja vieläpä jotkut "terveen" ihmisen itsestäänselvyydet voivat masentuneelle toimia terapiana- liikunta, järkevä syöminen, riittävä uni, harrastukset, ihmissuhteet...lisäksi valohoitoa ym - nyt jatkan lukemista niin viisastun! Ihan ajattelemisen arvosia asioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti