sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Kiinnipitoaika ja ensimmäinen juoksu yhteen soppii...

 Murrosikäisten vaivat- ensimmäinen juoksuaika.

samalla alkaa maaliskuussa koirien kiinnipitoaika- en osaa sanoa minkäikäiseksi koira lasketaan pennuksi, mutta naru löysällä on tänäkin aamuna metsässä kuljettu, ainakin poikakoiria vältellen. No, klo 07.10 sunnuntaiaamuna saimme olla melko yksin tuossa kartanonmetsässä...

Lunta tullut ja mennyt, hiihtää on kokeiltu myös koiran kanssa pari kertaa- ja nurin olen mennyt kun oma tasapaino ei kestä niitä äkkinäisiä nykäisyjä mihinkään suuntaan,. Pyöräilemään en taida edes yrittää opettaa...

Koirapuistossakin on tullut käytyä ja sieltä löytyy jo muutama tuttukin lisää, ja naapurin pikkuisen Ninnin kanssa on muutamat kerrat pihalla telmitty.Viimeksi joudun laittamaan leikin seis kun Susu keski vallan retuuttaa Ninniä niskakarvoista/kaulapannasta eikä toinen älynyt pistää hanttiin. Uusi piirre muuten niin kiltissä koirassa?!

Ihmettelin jo vajaa viikko sitten jatkuvaa haistelua ja tiheää pissaamista, mutta vasta torstaina oli yön aikana eteisen lattialle ilmestynyt epämääräisiä pieniä veriläiskiä. No, testasin seuraavaksi yöski kaapin kätköistä löytynyttä housuvaippaa (Eemun peruja?) ja varalta kiinnitin vielä sen selän yli "jeesusteipillä" . No, se teippi olikin ainoa mitä vaipoista jaloissa jäljellä enää aamulla - siististi oli riisuttu koiranpedin viereen lattialle. 

Perjantai-iltana itse ollessani Lahdessa konsertissa, olivat naapuritkin ulkoiluttaessaan huomanneet veriset pissat ja todettiin että siinä se murrosikäinen nyt on juoksussa. Käynti Mustissa&Mirrissä auttoi, ja yllättävää kyllä, koirille tarkoitettu "juoksuhousut" pysyvät jalassa. Vuoto sen verran vähäistä että testasin naisten pikkuhousunsuojaa vaipaksi, ja on ihan riittävä. Sekä huomattavasti edullisempi kun ne varta vasten koirille suunnitellut....

Pitihän sieltä kaupasta ydinluukin tuoda lohduksi kun ei pääse koirapuistoonkaan ja ulkona kuitenkin on miellyttävä keli ja lumihangessa näköjään mukava maata. 
Muistan Fasun juoksujen sattuneen säännöllisesti aina uudenvuoden ja juhannuksen kieppeille- taisin olla Kuubassa sinä vuonna kun exä ja pojat ilmeisesti "unohtivat" juoksuisen nartun pesuhuoneeseen pidemmäksi aikaa koska tullessani reissusta kotiin oli ovi mennyt vaihtoon - läpinakerrettu!
Viimeisiä vuosia Fasun elämässä ei juoksuja sitten ollutkaan kun kohtutulehdus piti leikkaamalla hoitaa- on kuulema melko yleinen pennuttomilla nartuilla ja moni leikkuuttaa kohdun jo aivan varalta ellei aiota pennuttaa.
Minä laskeskelin varovasti, että jos yhtään Susun kohdalla puhtutaan säännöllisistä juoksuista, voisi vuoden kuluttua harkita  astuttamista. Edellyttäen että lonkka- kyynärkuvat ja silmät ovat ok, ja toki passaa toivoa että näyttelystäkin tulisi vähän kolmosta korkeampi arvio...

-Pari kertaa koirapuistossa tavattu "Kaapo" nähtiin kerran metsälenkilläkin ja menoa riitti!

-Pikkuinen Ninni on sisukas, mutta täytyy olla tarkkana ettei leikit Susun puolelta mene liian rajuiksi!




Kohta alkaa olla vuosi täynnä koiran elämää, ja silloin lie aika laittaa piste näihihin teksteihin- lukijamäärä vaihtelee 20-40 välillä, ja paljon olen itseänikin kirjoittaessa ajatellut- kiva lukea jälkeenpäin mitä kaikkea pennun kanssa on tullut eteen!

Sekä varoituksen sana että paljon iloa ja onnea- kyllä se "itsensä lenkittäminen" ilman koiraa on aika tylsää ja menee suorittamiseksi- kaksi aina kaunihimpi! 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti