lauantai 25. kesäkuuta 2022

Koiranomistajan juhannus!

 Ei pitkiä automatkoja, ei valvojaisia tai "rallakasta ryyppäämistä" mutta kylläkin uusiin koiriin tutustumista, ihanaa syömistä ja juttelua harvoin nähtyjen tuttutjen kanssa- siitä on juhannus tehty!

-Uimista unohtamatta, sattui saunanlämmitysvuoro juhannuspäiväksi niin pitihän siihen sitä omaa porukkaa kerätä ympärille että Susulla olisi vahtijoita riittävästi! Ja taas unet maistuu!

Automatkailu.  Mielenkiintoinen termi koiran kanssa. Pitääkö tässä autonvaihdossa vallan huomioida koiran tarpeet ja hommata auto jossa joku taka-tavaratila-koirille-sopiva? 
Fasu matkusti vallan tyytyväisenä ja mielestäni turvallisesti etupenkin pelkääjän paikan jalkatilassa- oppi siihen vallan hyvin- itse penkille ei ollut asiaa!
Näin sen toteutin Hyvinkään reissulla myös Susun kanssa- olin ensin lapsellisena luullut että parikuinen koiravauva mahtuu kissankuljetushäkkiin- no saihan sen sinne tungettua, muttei edes mahtunut kääntymään, matkustamisesta puhumattakaan. 
Kävimme ensin Katrinrannasssa, ja onneksi se oli sen verrran toimelias reissu että automatka onnistui väsyneenä nukkuen- pää etupenkillä leväten.
Kotimatka samaten - koiru olisi mielestään juhlinut pidempäänkin, mutta emäntä sai murska-arviot omasta hössöttämisestään, ja lopputuloksena lähdin kotimatkalle 22 jälkeen- oli vielä mattoja haettavana matonpesupaikalta jonne olin jättänyt kuivumaan.- Kiva ilta - luulisin, kivaa seuraa, ihanat nyyttäriruoat ja koiria ympärillä hukkumiseen asti... Irti käskettiin pitämään- "ei se pentu emäntäänsä jätä," sanottiin, mutta kun samassa hengenvedossa kerrottiin kuinka aikaisemmin jotain pentua oli verantaa rikkisahaamalla etsitty pohjan alta, en hirveästi pystynyt relaamaan...Koiralla taisi tällä kertaa olla rennompi meininki kun emännällä- vaikka Riitan Koru pari kertaa sille murahteli, Susu totesi vaan, että "ok, sua mä en enää pyddä leikkimään, on täällä muitakin".
Hyvänä asiana oli juhannusyön unet-  kakalla ja pissalla käynnin jälkeen nukuttiin jo 22 alkaen, klo 02 siirryin taas sohvalle että itku loppuisi, mutta sitten nukuttiin vallan 08 asti. Kyl se siitä!














Koirat tulee hyvin koirien kanssa toimeen, mutta mitä sanoo kanat? Kukko kävi pöyhistelemässä Susun ja kanojen välissä jotta oli Susullekin selvä peli kenellä kanoihin on etuoikeus!

Saunanlämmitys tänään sujui hyvin- välillä Susu otti jopa nokoset naisten - huom- pukuhuoneessa! 





                   

Uudempi versio Edelfeltin teoksesta "pojat rannalla"- sammakon nuijapäät olivat suuren kiinnostuksen kohteena!


Taluttaminen sujui jo melko hyvin, ja rannallakin viihdyttiin kun koko ajan tapahtui jotain.
Kotona taas uni maistuu-
kunhan kissojen kanssa on seurusteltu!



Laskeskelin että Susu on jo Nöpön toinen kasvatettava/koulutettava pentu, kun se oli 1½ vuotias Fasun tullessa taloon. Ilmankos tuo asioiden oikominen ja paikan näyttäminen vanhalta neidiltä sujuu!


Ninja on paljon varauksellisempi, mutta edistystä on siinäkin. Siitä olen iloinen että aitauksen myötä Ninjakin pääsee vappasti ulkoilemaan- ainakaan vielä ei ole yrittänyt ylittää/alittaa  aitaa- aamullakin taisi useammna tunnin uinua mustarherukkapensaan allan ja iltapäivällä oli raparperin vuoro.
Mukava näitä eläintouhuja on seurata!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti