lauantai 23. helmikuuta 2019

feministejä ja sukupuolineutraaleja vanhempia ja vähän muutakin


Pakko on nyt ottaa kantaa- vaikka oikeastaan pitäisi jo tulevaa kouluviikkoa suunnitella- kun eilen tuli katsottua TVstä ohjelmaa sukupuolineutraalista vanhemmista päiväkoteineen ja tänään oli Hesarissa taas kerran juttua feminismistä.


Ok, perjantai- dokkarin ohjelma oli odotettua asiallisempi ja lähti käyntiin Ruotsissa asuvan perheen päämäärästä kasvattaa kahdesta lapsestaan sukupuolineutraaleja. Tähän liittyi sopivan päiväkodin valinta ja vapaus pojankin leikkiä tyttöjen leluilla ja pukeutua miten haluaa- voi jestas! Keskustelu studiossa pysyi asiallisena, joten se mikä minua lähinnä askarruttaa on kysyä MIKSI tehdä kärpäsestä härkänen? Aiheeseen liittyviä keskusteluja rönsyilee myös Facessa, ja vanha kasvatustieteilijä Jari Sinkkonen on siihenkin älähtänyt pahan kerran. Jos poika haluaa leikkiä prinsessaa, so what? Tai tyttö muuttuu ralliautoilijaksi, en näe siihen mitään erityistä tarvetta toimia "sukupuolineutraalisti"- valitkoot itse sen ihmeempää melua nostamatta! Vasta teini-iässä ja sen jälkeen voidaan edes alkaa puhumaan sukupuolesta ja sen suuntautumisesta ja ilmimuodosta; sensitiivisiä asioita ovat ja olen hiljattain niistä omille ysiluokkalaisille puhunut ja siinä iässä jo ollaan vastaanottavaisempia.
Tästä onkin sitten lyhyt loikka feminismiin ja ylipäänsä naisten ja miesten eroavaisuuksiin! Minna Canth kuuluu ihannoimiini naisiin, mutta on ollut aivan eri asia 1800-luvulla nostaa naisen asemaa esiin Suomessa kun tehdä se nyt, 2000-luvulla. Voi olla että saan kiukkuisia kommentteja niskaani, mutta en vaan jaksa tätä liiallisuuksiin menevää tasa-arvoa! Mielestäni asioiden kuuuu mennä siten että kukin tehkööt sitä mistä tykkää ja minkä osaa! Myönnän auliisti etten ole eläissäni autonrengasta vaihtanut, mutta hevoselle saan kyllä kengän jalkaan. Mihin minut sitten halutaan luokitella? Epäfeministinen miestentöiden tekijä?
Tottakai, tilanteessa missä nainen esim työnhaussa häviää miehelle pelkästään puuttuvien munien takia, on väärin, mutta on olemassa aloja missä mies tekee asiat luontevammin kuin nainen ja myös päinvastoin-miksei näitä asioita vaan voida hyväksyä? Onko kyseessä loppujen lopuksi puutteellinen itsetunto, mille pitää löytyä syy?


Olen myös sivusta seurannut poliitikkojen vänkäämistä äitiys-perhevapaa- ym  järjestelyistä enkä totta puhuen ymmärrä miksi niistä pitää pitää  niin suurta meteliä ? Eikö sen pitäisi olla jokaisen perheen itsensä päätettävissä miten lastenhoitoasioista selvitään jälkikasvun ollessa pientä? On kunnioitettavaa jos mies haluaa viettää osan perhevapaasta kotia ja lapsia hoitaen, mutta usein se käytännön syistä hoituu helpommin naisilta.
Itse en yrittäjänä edes mitään kunnon äitiyslomaakaan pitänyt, mutta neljä lasta tuli tehtyä ja nähdäkseni suht säällisesti hoidettuakin kun aikuiselämään, osa jo työelämäänkin,  ovat ehtineet? Isän  puuttuminen lastenhoitoon on lähinnä liittynyt harrastuksiin ja niihin viemisiin sekä muuhun vapaa-aikaan ja tämä käytäntö on kohdallamme toiminut.
-Kerran taisi olla lastensuojeluilmoitus  lähellä, kun joku pojista noin kolmen vanhana oli sen hetken yksin sisällä kun hevosille heiniä tms heitin. Joku vieras  oli lankapuhelimitse kysellyt minua, ja poika totuudenmukaisesti vastasi ettei tiennyt missä olin (kun ei jokaista askelta ulkona päässyt seuraamaan) No, hyvä että olin astunut ovesta sisälle takaisin kun jo sosiaalitoimesta soiteltiin että mikä on hätänä kun lapsi on yksin eikä edes tiedä minne äiti on mennyt...Onneksi selitykseni silloin kelpasi. ja toki täytyy myöntää että hyvä tuo kun ventovieraskin välittää ja huolestuu lasten puhelinvastauksista.... Näin kännykäaikana ei tuontapaisia puheluja enää ole odotettavissa!

-Yläkuvassa pojanpojat -äh anteeksi : lapsenlapset näin sukupuolineutraalisti- virittelevät lääkärileikkejä nelijalkaisen valvonnan alaisina. Seuraavassa hetkessä olivat kummatkin muuttuneet eläinlääkäreiksi ja karvaiselta potilaalta kuunneltiin sydänääniä.... En tiedä olivatko tohtorit miehiä vai naislääkäretä, eikä minua eikä noita lapsiakaan tullut mieleen moista edes miettiä!

Me olemme Suomessa naisten aseman suhteen niin hyvässä tilanteessa, että turhan valituksen voisi jättää pois ja puuttua sitten niihin asioihin jotka ovat todella huomionarvoisia kuten perheväkivalta!
Meillä on maassamme yksi "hävinnyt" sodankäynyt sukupolvi, jonka traumoja vielä korjataan -siinä on vielä ihan tarpeeksi tekemistä kasvatusasioissa! Näitä sotienjälkeisiä asioita on vasta nyt alettu tutkimaan -kokonainen sukupolvi on kärsinyt sodan aiheuttamista traumoista .
-Tuli tällainenkin mieleen, kun pari viikkoa sitten vietimme iltaa vanhojen kaverusten kesken - voi niitä hevosiin liittyviä juttuja mitä me nuoruudessamme teimme- tänä päivänä ei olisi tullut kuuloonkaan- kriisiryhmää ja terapiaa olisi tarjottu monenmonta kertaa.....

Kuka pudonnut mitenkin päälleen, raahautunut hevosen perässä tai saanut mojovan potkun johonkin, ratsastanut ilman satulaa ja kypärää vain riimunnarusta ohjaten ja ottanut vanhan kehotuksen ihan kirjaimellisesti: Jos putoat, ja olet yhä hengisssä- takaisin selkään!

Se, mitä tällä kirjoituksella eniten ajan takaa, on ehkä kuitenkin ajatus asioiden laittamisesta TÄRKEYSJÄRJESTYKSEEN - nyt vaalikeväänä voisi olla tähdellisempää miettiä ympäristöasioita, työllisyyttä, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa (=hakuprosessien nopeuttaminen ja tehostaminen)ja koulutusta sekä nousta barrikadeille koskien suurten yritysten kaikkivoipaisuutta ja taloudellisten etujen tavoittelua! Yhä edelleen: "pieni on kaunista" ja olen lukenut useita juttuja pienistä hoivayrityksistä joissa vanhuksia hoidetaan sydämellä eikä kukkarolla! Monen yrityksen moraalissa olisi paljon parantamisen varaa, ja kuinka ollakkaan, jos poliitikot "sattuvat" omistamaan osakkeita tai heillä on muita kytköksiä näihin suuriin attendo, espire- ym vastaaviin firmoihin- tottakai niitä suositaan!
https://yle.fi/uutiset/3-10658841?fbclid=IwAR1B9WAXudx-RxhebmjPSG9jRIRXN8URAFQCuDD0qtIenDcuije9BSucU5E

Ja vielä se mitä tulee naisiin - yksilöitä me olemme ! Muistan liittyneeni vuodeksi Mäntsälän naisyrittäjiinkiin joskus ammoin, mutten ymmärtänyt miksi heillä piti olla oma erillinen yhdistys? Kun myös kuuluin (mies) yrittäjiin, jätin sen toisen jäsenmaksun pian pois....Ilmeiseti hevos- ja nimenomaan ratsuala on naisille melko tasa-arvoinen koska ei näistä asioista meteliä pidetä. Työtä riittää ihan muutenkin - ja PALJON!
Vielä yksi kommentti koskien näitä otsikoihin nousseita ahdisteluja ja raiskauksia- TOTTAKAI ne on selvitettävä ja etenkin kun alaikäisiä hyväksikäytetään- näkyvillä on vasta jäävuoren huippu - mutta mitä tulee aikuisten naisten sopimattomaan kohteluun - esim tapaus eduskuntalaisten pikkujouluissa missä Teuvo Hakkarainen oli sopimattomasti lääppinyt ja vissiin pussaillutkin humalapäissään naiskansanedustaja Veera Ruohoa josta tämä oli nostanut pahoinpitelysyytteen. Ei ihmekään että poliisilla on kädet täynnä töitä ja oikeuskäsittelyt pitkittyvät.....Eikä kunnon korvapuusti olisi tuossa tilanteessa riittänyt? En ko osapuolia tunne, joten voin ottaa kantaa vain omasta kokemuksesta, ehkä liian suoraviivaista ajattelua ?

No, ihana hiihtoloma päättykööt näihin mietintöihin, on tullut jopa hiihdettyä, laitettu 3-vuotiasta ratsuksi, pyörähdetty Kemiössä lapsuuden/nuoruudenmaisemissa ja touhuttu lastenlasten kanssa kuitenkaan avantouintia unohtamatta! Seuraavaksi biologiankokeen kimppuun!



Yläkuvassa pientä varsaa virnistyttää- nyt vajaa kolme vuotta myöhemmin on ilme jo vähän vakavempi. Mutta luottamuksella mennään - ihanaa kun kaveri vielä tulee iloisesti portilla vastaan kun haen töihin! (saa nähdä tuleeko enää kun sai kestää oman mamman kaikki kilot ekaa kertaa tänään....;) )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti