lauantai 5. lokakuuta 2024

Lääkärilaskuja ja näyttelyä- siitä on koiranpito tehty!

 Ripulitarina valitettavasti jatkui- löysää-kiinteätä- löysää -kiinteätä ja löysää- aina matolle tai lattialle yöllä tai jos olin poissa alkoi jo emäntää kyllästyttämään ja kävimme Evidensiassa (_hinnat hoi!!) Tarulle (kuinka ollakaan-mun entisiä oppilaita) näyttäytymässä ja epäilinkin anaalirauhasia jotka Taru aukaisi ja näytti minullekin miten toimia. No, kumihanskat, siis oikein paksut puutarha-sellaiset- käsissä olin jo pari kertaa "ronkkinut" kun selvästi huomasi että toinen pidätteli ja sitten yöllä, kun ei enää pystynyt...

Homma jatkui pari päivää ok, mutten sitten tuli kunnon satsi olkaarin lattialle veriläiskin höystettynä jolloin oli pakko taas ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. taru minua rauhoitteli ja sanoi että pitkäaikaisen ripulin sivutuotteena userin onkin suoliston limakalvojen kuivuminen ja siten vuoto, mutta otti koiran nyt tarkempaan syyniin mm veri- ja ulostekokeiden turvin. Kallista rehua saimme myös- parin viikon satsi aluksi ja sitten vähitellen paluu totuttuun ruokaan.
Lievää infektiota on ollut, muuten terve koska mitään suoliston mikrobimatoja tms ei löytynyt - ainoastaan lasku oli jo liki 500€.

Tarinalla sikäli opettavainen loppu, että toimivaa vakuutusta ei pitäisi koskaan irtisanoa, minkä olin Susun vakuutuksen kesäkuussa päättänyt...

Nyt on pian kaksi viikkoa antibioottia ja erikoisrehua syötetty, ja uskalsin pari päivää sitten laittaa matot takaisin lattialle, joten toivotaan että Susu vihdoin olisi kunnossa ja kakkatutkailut saa riittää!

"kuvat ei herkkäsieluisille" eikös näin nykyään varoiteta?



Muuten on vietetty ihan mukavaa syksyä, uimaan en ole koiraa enää päästänyt- mitä nyt omatoimisesti koluaa ojanpohjat ja lätäköt- mutta metsässä on pyritty liikkumaan  joko yksin tai usein Ninnin kaverina. 

Kesä on jatkunut pitkään syksyyn, ja viime viikon yöpakkaset ovat yllättäneet, mutta Susu on nauttinut! Punkkeja ei ole näkynyt lainkaan, vaikka punkkilääkkeen teho taisi  loppua jo syyskuun alkuun, eikä hirvikärpäsiäkään juuri ole ollut. 

Oma työ kun vie Hausjärven Oittiin, on niitä yksinäisiä tunteja taas alkanut kertymään, ja viime viikolla olikin sitten pitkästä aikaa henkari saanut kyytiä. 
Päivät eivät ole toistensa kaltaisia, ja joskus kun tiedän että menee myöhään enkä aina kehtaa naapureita hälyttää, ollaan aamusta tehty pidempi lenkki auringon noustessa- aika mahtavaa sinänsä! Ihana Suomi!


Koiranäyttelyssä Hyvinkäälle tosiaan "poikettiin" -olimme aamupöivästä Riitalla kylässä ja tehtiin lenkkin pitkin peltoja Korun ja Jalon kanssa ennen näyttelyä,. Kuinka ollakaan, taisi joki löytyä pusikoista pelkän hajun perusteella, mutta onneksi turkki ehti kuivua loppumatkalla juostessa eikä sen kummempia föönitoimenpiteitä tarvittu!




Aikataulujen laskeminen koiranäyttelyssä on oma tieteenlajinsa- arvio "15-20 yksilöä tunnissa" ei esim kata tuomarin yhtäkkiä keksimää tunnin ruokataukoa, joten arvioin ajan melko naftisti vaikka sen 20 /tunti laskin. Samantien oma ryhmä kehiin kun saavuimme, arvosteltavana Susu oli 6:na ja koska tuloksen sininen erit.hyvä ei  tarvittu jäädä! Koko homma ohi reilussa puolessa tunnissa ja ehdin vielä takaisin Hyyppärään todistamaan kasvattien kisamenestystä esteratsastuksessa!
Susu tapasi muutamia lajitovereita ja jaksoi kiltisti seurata esteratsastusta, ja kun viiden kieppeillä vihdoin päädyimme kotiin, on uni maistunut!

Näyttely 5.10.2024 Hyvinkää Noutajakoirajärjestö ER Tuomari Douglas Tracey, (4545809) Luettelonro 408 Koira TINY TEMPTRESSES ALLOWED TO BE FREE FI30933/22 labradorinnoutaja narttu Tulos AVO EH Arvostelu Pleasing type with good proportions. Nice feet and bone. Would prefer better topline, she tips behind the withers and rises over loin. Enough forechest. Nice barrel rib. Good body condition throughout. Feminine head and good pigmentation. Kind expression. Moved ok. Koiran käyttäytymisen arviointi Suhtautuminen tuomariin Käsiteltävissä


Viime viikolla vierailu Titille oli leikkiä
 täynnä kun Titin ja Jorman Laila riehui  sen verran että molemmat likat piti laittaa pihalle välillä! 











-Vaihteeksi estekisoissa ja tässä Graalia onnittelemassa- saipa Susu sillekin pusun annettua vaivihkaa!

Riitan Jalo on yhä umpirakastunut Susuun, mutta nyt leikittiin välillä hippaakin eikä pelkkiä sekstailu-juttuja Jalon puolelta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti