tiistai 23. heinäkuuta 2024

Susun kesäkuulumisia- uintia&tuomariapulaisena

 Kuten monet koulukisoissa ovat joutuneet huomaamaan- koira on yhä Aaltosella tallella- isompana ja ahneempana kun koskaan aiemmin! 

Ihana, kuuma kesä - myös autossa kun en  pihinä antanut korjata jotain kennoa mikä liittyi kylmänilmanvaihtoon ja olisi maksanut 490+työt. Kylllä me Susun kanssa ollaan kestetty- uitu välillä ja pidetty ikkunoita auki. 😂

Reissuttu siis on, ja ihmisiä sekä muita koiria tavattu kosolti, viimeksi Lappeenrannassa tuli tutuksi Björsin Markon Alli- vasta kolmantean päivänä arvon Alli hyväksyi tällaisen "maatiaispennun" ja tehtiin lenkkikin yhdessä. 

Kolme yötä hotellissa onnistui vallan hyvin- ei ollut mitään rikkonut vaikka joka ilta emäntä illasti muiden tuomareiden kanssa useita tunteja, siis, noh koko illan.
Mutta päivällä kaikki vahtiminen ja avustaminen väsytti, joten ihan hyvä oli hotellihuoneessa nukkua kun oli oma alusta mukana. 

Pitkiä kävelyretkiä on tehty koko kesän- askeleita monta kertaa viikossa reilusti yli 10.000 - Susulla varmasti vielä enemmän kaikkien mutkien ja lyhyempien jalkojen takia.



Pirkon ja koirien kanssa seikkailtiin myös lyhyt lenkki Bisajärvelle Sipoonnkorvessa- vanhempi rouva huolehti siitä ettei matkavauhti päässyt liian kovaksi. Bisan lätäkössä pääsivät uimaan ja emännät uivat sitten paluumatkalla Kuusijärvessä.








Ninnin kanssa on tietenkin kotinurkilla lenkkeilty, ja pallon perässä juostu koirapuistossa. Katrinrannasta on löytyny ihan "oma" uimapaikka, tai pikemminkin kivi, eli "Susukivi" (Akin pojat tosin nimesivät makkarakiveksi...) joka on metsäpolun varrella ja josta on ihana hypätä nelintassuin suoraan veteen kepin  perään. Kyllä tästä ihan käyttökoira taitaisi tulla!

Kirkkonummella Lilon Stenbackassa oltiin jo toista kertaa kisoissa, ja nyt jengiin oli liittynyt uusi howawart -poika -jonak nimea en tietenkään enää muista- mutta hauskaa oli nuorilla! 
Uiminen onnistui myös- metsälammessa, jonne poika ei uskaltanut tulla, mutta Susu uikin meidän perässä että oltiin sitten "tyttöjen kesken" vedessä.


Tuomarointi- ja valvontatehtäviä Stenbackassa.


Juhannusaatto Hyvinkäällä neljän muun koirun kanssa- hauskaa oli!



       Sivukuvaposeeraus - olisikohan nyt poskissa tarpeeksi täyttöä- ei kuitenkaan botuliittia 😄kun viime kesänä tuomari moitti liian ohkaisiksi... Tänä kesänä missattiin Mäntsälän näyttely, mutta Hyvinkäällä olisi lokakuussa jos tuo nyt kuuluu noutajiin?
Silmät on vielä tutkittava- lonkathan on A ta ja kyynärät 0, mutta vähän jännittää kun saatiin perjantaille aika Porvooseen. Fasultahan siiosura katkesi ennen alkua kaihiin.

Riitan kanat kiinnostaa...

Sääksjärvellä on Susulla oma "uimakivi" polun varrella, yleiselle uimarannalle ei tietenkään ole menemistä! Tästä hypätään tasajalkaa kepin perässä!!


Loppukeväästä jo tutustuttiin Mikon nuoreen Iinekseen, joka tulee hyvin toimeen Ninnin ja Susun kanssa. 

Janon voi sammuttaa koirapuiston vieressä, siirtolapuutarhalle kuuluvalla vesipisteellä.


Myös Haukankierroksen varrella olevalla Hunttijärvellä voi hieman uida ja polskia!

Kesää on vielä jäljellä- perjantaina olen jo viisaampi mitä tulee tervydentilanjasiitoskäyttöön- ihan hassulta tuntuu kun jo yksi -vasta suunniteltu- pentu on jo varattu. 
Laittelen loppuviikosta videopätkiä uimisesta ja tietoa silmistä!
Siihen asti- aurinkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti