perjantai 16. helmikuuta 2018

SUKOLin vierailu eduskunnassa- ensin kuvat!


Sähköpostiini sattui liki kuukausi sitten maininta eduskuntavierailusta ja kehotus pikaisesti ilmoittautumaan - senhän tein, sen kummemmin tarkistamatta sopiko päivämäärä edes aikatauluihini!
Seuraavan päivänä tulikin sitten uusi viesti SUKOLista jossa kerrottiin ryhmän täyttyneen muutamassa tunnissa ja lisää ei siis enää mahtuisi! Puhutaan hyvästä tuurista!

Jostain syystä en ole tullut talossa aiemmin vierailtua, ja nyt remontin jäljiltähän oli aivan upea päästä tutustumaan, oi niin sokkeloiseen mutta kauniiseen ja arvokkuutta henkivään rakennukseen! Palaan vielä yksityiskohtiin ja Sari Sarkomaan kanssa käytyyn mielenkiintoiseen keskutelutilaisuuteen kunhan kotona pääsen muistiinpanoihini käsiksi.
* ----- eipä noita muistiinpanoja enää löytynyt, joten hatarien omien muistikuvien varassa mennään:
"Kieltenopettajien kyselytunti" Sari Sarkomaalle oli erittäin mielenkiintoinen ja jopa hyödyllinen - ei me tuosta rakennuksesta paljoakaan tiedustelleet- juu oli kai joku sinne joskus eksynytkin- mutta kieltenopettajia tietty kiinnosti valtiovallan tekemät opiskeluun liittyvät leikkaukset ja jatkotoimenpiteet mitä kieltenopetukseen tulee.
*Pakkoruotsi on Sarkomaan mielestä ok, mutta jakaa kuulemma eduskunnan pahasti kahtia. Tilanteesta Itä-Suomessa voidaan toki keskustella erikseen, mutta virkamiesruotsi säilyy.
*Kerrottiin myös, miten ruotsin aloituksen siirtäminen jo ala-asteelle on aiheuttanut epätasa-arvoa siinäkin suhteessa, ettei kaikkialla ole käytettävissä kielten opettajia, vaan ruotsia opettaa "kuka milloinkin" sillä luokanopettajan pätevyydellä "kykenee" opettamaan kaikkia niitä aineita, mitä alakoulussa tarjotaan!
*Sarkomaa ei ilmeisesti myöskään ollut sisäistänyt sitä (tai edes tietoinen) että koska tunteja on siirretty ala-asteelle, ne ovat pois yläasteen opetuksesta. 
*Tiedot tuntijaoista mm lukioissa "muun" vieraan kielen opiskelun suhteen eivät olleet Sarkomaalla tarkoin tiedossa, joten informaatiota jaettiin ja huolta siitä, miten  kielitarjontamme jatkuvasti kutistuu englannin ylivoiman edessä.

Itse toin esiin ammattikouluopetukseen liittyen huoleni uudesta opintopistesysteemistä, jossa YTO-aineiden osuus on pienentynyt lähiopetuksen suhteen drastisesti, ja mainitsin esimerkkinä pakollisen ruotsin, josta pahimmillaan ei opetusta tarjota 14-16:a tuntia enempää. Ja sen tietää, millä taidoilla amikseen hakeutuvat opiskelijat- etenkin pojat- ovat ruotsin suhteen varustautuneet! Aiemmin laskettiin opintoviikkoon (ov) kuuluneen 30-32 tuntia lähiopetusta, nyt pitää samat asiat tankata osittain kotona ja tuossa lyhyessä ajassa!

Itseohjautuvat opinnot ovat niin kyseenalainen taito ainakin amiksessa, eikä kuulema lukiossakaan mikään itsestäänselvyys, ja tämän opettajien huolen Sarkomaa lupasi laittaa "korvan taakse".

Sarkomaan avustaja Sina Nordman kierrätti meitä rakennuksessa ennen Sarkomaan tapaamista, ja tähän laitan vielä kuvia- yritin etsiä vähän erilaisia kuvakulmia taas kerran.
Valitettavasti "oikeasta" kamerasta loppui akku, joten nämä ovat niitä surullisenkuuluisia kännykkäotoksia.
VAROITUS! Linssin takana naisnäkökulma ja sekin hieman noita-akan...
Naisillekin jotain -alastomia  miehiä rivissä!



mustapilkullinen Sina Nordman esittelemässä rakennusten pienoismallia.

Pater Noster.
Ennestään vähän tuttu- Nordean pääkonttorissa olen sellaisella lapsena ajellut - Yhdyspankki oli tuolloin äidin työpaikka.
...jotta kukaan ei liikaa innostuisi...

Tärkeä kyltti 1930-luvulta jolloin naiskansanedustajia oli vain kourallinen...

...ja tänne pyhättöön eksyi yksi mieskin!



Sari Sarkomaa tentattavana - hyvä tilaisuus tämäkin!

Hei, hei ja tervetuloa uudelleen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti